Lone Hertz: Jeg savner at være attraktiv i mænds øjne

Skuespilleren Lone Hertz har alle dage haft en travl karriere, og hun har sjældent manglet mænd i sit liv. I dag bor hun alene, og hun kan godt savne det kick, det giver, når en mand er ude efter hende.
Skuespilleren Lone Hertz bor alene, og det er hun mægtig glad for, undtagen når der skal hænges billeder på væggen.
Skuespilleren Lone Hertz bor alene, og det er hun mægtig glad for, undtagen når der skal hænges billeder på væggen. Scanpix

Lone Hertz har altid været en storsmilende skønhed - både da hun var yngre og nu, hvor hun er fyldt 77 år. 

De fleste kender hende fra film som "Frøken Nitouche", hvor hun spillede overfor Dirch Passer, som hun også arbejdede sammen med i fem år på ABC- og Aveny-Teatret. Hun har også spillet på Det Kongelige Teater, været rektor for Statens Teaterskole, skrevet, holdt foredrag og lavet tv.

Med sådan en travl karriere skulle man næsten tro, at der ikke har været plads til kærlighed. Men tror man det, tager man fejl. Der har været plads til meget kærlighed. Lone Hertz er mor til fire børn, og hun har boet sammen med teaterdirektør Stig Lommer, skuespiller Axel Strøbye, ingeniør Sven Lindhardt og direktør Lars Liebst, skriver ugebladet Søndag i denne uges blad.

Et liv fuld af kærlighed


Hun siger det også selv i ugebladet Søndag. Kærlighed har der været masser af:

- Jeg har haft dejlige mænd i mit liv. Jeg siger gerne: Jeg har elsket meget. Og det har jeg!

I dag bor skuespilleren alene nær Charlottenlund Strandpark, og hun nyder den ro, der opstår, når man ikke længere skal tage hensyn til andre. Selvom hun da godt kunne bruge en at spille op til ind imellem:

- Jeg føler ikke vemod over min svundne ungdom. Det, jeg føler vemod over, er, at jeg ikke er et erotisk objekt mere. Det er dejligt at mærke, at der er mænd, der synes, man er attraktiv. Jeg kan godt lide det spil, der er to køn imellem, siger hun blandt andet.

Det er en del år siden, Lone Hertz sidst har levet sammen en anden, og det passer hende særdelse godt. Hun kører ofte landet rundt for at holde foredrag, hun har også sin søn Thomas fra forholdet med Axel Strøbye, som hun bruger tid på. Han er handicappet efter en vaccination i sit første leveår. Desuden er hun netop nu med i en nyfortolkning af "Frøken Nitouch," hvor hun spiller priorinden.

Lone Hertz har altså rigeligt at give sig til og mangler ikke en mand i huset, bortset fra ind imellem når der skal laves noget med hammer og søm:

- Det eneste, jeg for alvor savner, er en fastboende handymand. Sådan én, der kan slå søm i og hænge billeder op. For det dur jeg ikke selv til. Resten finder jeg ud af fra dag til dag.  

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.