London trækker sig som startby til Touren i 2017

Én dag før aftalen skulle underskrives, har London trukket sig som startby for Tour de France i 2017.
Chris Froome og resten af Tour de France-showet kommer ikke til London i 2017, som det ellers var planlagt.
Chris Froome og resten af Tour de France-showet kommer ikke til London i 2017, som det ellers var planlagt. Foto: KHAN TARIQ MIKKEL/free

Onsdag skulle Tour de France-arrangøren ASO have underskrevet aftalen med bystyret i London om, at byen skulle lægge gader og asfalt til Tour-starten i 2017.

Men tirsdag har den engelske hovedstad trukket sig fra den forestående aftale, da økonomien pludselig ikke kunne hænge sammen alligevel.

Det beretter flere engelske medier.

Prisen for at blive startby skulle ligge på omkring 273 millioner danske kroner, og finansieringen var sådan set på plads.

Budgettet væltede dog i sidste øjeblik, da det offentlige transportselskab i hovedstaden, Transport for London, som skulle bidrage med godt 60 millioner, varslede en større sparerunde.

Dermed forsvandt de 60 millioner fra finansieringen, og London måtte springe fra aftalen med ASO.

Også de britiske byer Manchester og Edinburgh har budt sig til, så Londons aflysning kan måske bane vejen for dem. Dog har flere tyske byer også vist interesse for at blive startby.

Den engelske hovedstad var vært for Tour-starten i 2007, ligesom feltet også lagde vejen forbi i 2014, da London var målby på tredje etape.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.