Lokale: Øst-chauffører i Padborg lever som svin

I følge lokale er industriområde i padborg blevet forvandlet til en svinesti af skrald og afføring fra østeuropæiske chauffører. Politiet kalder kritikken for overdrevet.
Der er uenighed mellem politi og lokale om, hvor meget øst-chauffører sviner i Padborg.
Der er uenighed mellem politi og lokale om, hvor meget øst-chauffører sviner i Padborg. Foto: Colourbox

En række arealer i Padborg er blevet et særdeles attraktivt sted for østeuropæiske lastbilchauffører at overnatte og fordrive tiden mellem køreturene, hvilket to lokale er godt trætte af:

"Det bliver værre og værre for hver dag, der går. Og vi får flere og flere udenlandske chauffører (...) De kommer bare fra en helt anden kultur. Og de er ligeglade, om der er et toilet eller ej. Før gik de trods alt lidt i skjul, men nu oplever vi jævnligt, at de simpelthen bare sætter sig midt på asfalten," siger Thim Christensen, der er caretaker for HLV-ejendomme, der har endel af det belastede område til Lokalavisen.dk.

Kaare S. Dahle, der ligeledes er tilknyttet stedet er dybt frustreret over især problemet med menneskeafføring:

"Nogle morgener, når vi er kommet ud til vores cykelskur, så har vi måttet jage dem væk, fordi de sad og - ja, undskyld udtrykket, sked bag skuret. Vi har flyttet en stribe containere fra vores plads, simpelthen fordi, at Thim hver morgen måtte flytte menneskeafføring bag containerne. Derudover har vi nu måttet indføre parkeringskontrol for at komme af med de mange lastbiler, der før benyttede vores parkeringsplads. Der var ikke plads til vores egne kunder", siger han til Lokalavisen.dk.

Begge vurderer de, at mange af chaufførerne drikker så meget, at de næppe kan være ædru igen til næste dags køretur, hvilket de har meldt til politiet sammen med svineriet.

Hos politiet kan man dog ikke genkende størrelsen af problemet:

"Jeg kan slet ikke genkende den voldsomme opridsning af situationen i Padborg. Vi har da haft enkelte sager om spiritus, vold, uro og problemer med affald, men når det så er sagt, så er det jo et sted, hvor der er mange mennesker samlet. Så overordnet set synes jeg, debatten er meget overdrevet", siger leder af Lokalpolitiet i Aabenraa, Jan Lambertsen til lokalavisen.dk.

Han fortæller, at politiet skam patruljerer i området men, at man ikke har fundet grund til en øget indsats i området. I følge ham er folk bare hurtigere til at melde østeuropæiske chauffører frem for danske:

"Jeg synes, man skal være varsom med at udråbe de østeuropæiske chauffører til landevejenes fjende nummer et," siger han til Lokalavisen.dk.

Kilde: Lokalavisen.dk

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.