Lokal mand sigtes for 21 pyromanbrande i Fjerritslev

En lang række brande i Fjerritslev-området menes at være påsat. Politiet mistænker lokal mand for at stå bag.
Anholdelsen skete mandag klokken 16.30 efter offentliggørelsen af en video (billedet her), der angiveligt viser den nu anholdte.
Anholdelsen skete mandag klokken 16.30 efter offentliggørelsen af en video (billedet her), der angiveligt viser den nu anholdte. Foto: Nordjyllands Politi

Nordjyllands Politi har anholdt en 33-årig mand fra Fjerritslev i forbindelse med en stribe påsatte brande.

Anholdelsen skete mandag klokken 16.30 umiddelbart efter offentliggørelsen af en video, der angiveligt viser den mistænkte.

I løbet af de seneste måneder har Fjerritslev-området været ramt af 21 brande. Den anholdte sigtes for at stå bag dem alle, oplyser vicepolitiinspektør Frank Olsen.

- Han bliver sigtet for forsætlig brandstiftelse. Der er en modus i brandene, som efter vores opfattelse ligner hinanden. Derfor sigter vi ham for dem alle, siger vicepolitiinspektøren.

Brandene har hærget Fjerritslev-området siden midten af oktober. Målene har været containere, halmlader, sommerhuse og et stråtækt hus. I et enkelt tilfælde var en 89-årig kvinde i fare for at indebrænde.

Beviserne mod manden består blandt andet af tekniske spor fra gerningsstederne. Samtidig mener politiet, at videoovervågning fra Fjerritslev er belastende for den mistænkte.

Efterforskerne har været i besiddelse af videoen i en lille uge, og mandag eftermiddag valgte man at dele den med offentligheden.

- Vi anede ikke, hvem manden på videoen var. Men der kom så mange borgerhenvendelser, der pegede på den 33-årige, at vi valgte at tage hen til ham og banke på, siger Frank Olsen.

Vicepolitiinspektøren fortæller, at den mistænkte er blevet afhørt.

- Vi har afhørt ham ganske kort. Men jeg kan ikke udtale mig om, hvordan han forholder sig til det, siger Frank Olsen.

Manden fremstilles tirsdag eftermiddag i et grundlovsforhør i Hjørring. Af hensyn til den videre efterforskning håber politiet på, at det vil ske for lukkede døre.

- Blandt andet skal vi have fastlagt mandens færden, siger Frank Olsen om ønsket om de lukkede døre.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.