Lokal anden viceborgmester: Katastrofe at miste Ryanair

Vejles anden viceborgmester opfordrer sine kollegaer i byrådet til at støtte Ryanair.
Vejles anden viceborgmester opfordrer sine kollegaer i byrådet til at støtte Ryanair.
Vejles anden viceborgmester opfordrer sine kollegaer i byrådet til at støtte Ryanair. Foto: Scanpix

Frygten for at miste arbejdspladser i Billund Lufthavn som følge af Ryanair-konflikten har engageret flere lokale, som nu stiller sig offentligt frem og udtrykker deres bekymring.

En af dem er Vejles anden viceborgmester Holger Gorm Petersen.

- Jeg støtter Ryanair fuldt ud, og hvis der kommer en blokade mod dem, så møder jeg op som den første i lufthavnen for at vise, at jeg støtter Ryanair, siger han således til TV Syd.

Samtidig opfordrer han sine kollegaer i byrådet til at gøre det samme.

Ingen overenskomst

Konflikten mellem Ryanair og fagbevægelsen startede, da det irske flyselskab meldte ud, at de planlagde at etablere en base i Københavns Lufthavn, dog uden at ville indgå overenskomst med de ansatte der.

Samtidig kunne flere medier - Avisen.dk - inklusive - fortælle, hvordan de ansatte blev tilbudt en forholdsvis lille løn, ingen løn får under sygdom og selv må betale for leje af uniformer.

Det fik fagbevægelsen til at reagere, og efter Arbejdsretten har givet grønt lys for det, har de nu varslet konflikt for ikke kun Københavns Lufthavn, men også Billund, hvor selskabet ligeledes har base.

Får god løn

I Vejle giver Holger Gorm Petersen dog ikke meget for argumentet om at varsle konflikt. Han forstår nemlig ikke kritikken af medarbejdernes arbejdsforhold.

- De får en god løn. Desuden er jeg mere bekymret for de ansatte i lufthavnen, de kan miste deres job på grund af det her. Det vil være en katastrofe, hvis Ryanair trækker sig ud, siger han til TV Syd.

Konfliktvarslet har allerede fået Ryanair til at droppe deres base i København. Med virkning fra den 14. juli flytter de således basen til Kaunas i Litauen. Samtidig tyder alt på, at de ligeledes vil droppe basen i Billund, dog uden at stoppe flyvningerne hertil.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.