Løntjek gav Christian tusindvis af kroner

Christian Emil Eriksen fik ikke sat penge ind på sin pensionsopsparing, mens han var i lære. Nu får han 23.000 kroner af sin arbejdsgiver.
En ung vvs'er fra Skødstrup blev snydt af sin arbejdsgiver.
En ung vvs'er fra Skødstrup blev snydt af sin arbejdsgiver. Foto. Scanpix/modelfoto

Den 23-årige Christian Emil Eriksen fra Skødstrup ved Aarhus blev helt paf, da han for nylig opdagede, at han var blevet taget ved næsen af sin arbejdsgiver. Her havde han været i lære som vvs'er et stykke tid og troede, at der var styr på tingene.  

- Jeg talte med nogle kammerater og kunne ikke forstå, at de fik mere i løn end mig. Og de fik alle mulige tillæg og pension. Er det mig, der er dum, tænkte jeg. Men så hørte jeg om løntjek-kampagnen og tog tre lønsedler med til min fagforening. De opdagede hurtigt, at der var noget galt og bad mig komme med flere lønsedler, fortæller han til Avisen.dk.

Blik og Rørarbejderforbundets afdeling i Midt- og Nordjylland opdagede hurtigt, at Christian Emil Eriksen havde cirka 23.000 kroner til gode, fordi der ikke var sat penge ind på hans pensionsopsparing. 

Dertil kommer, at der er rod med nogle tillæg, som han ikke har fået, pointerer den unge lærling.

Blik og Rør har sammen med en lang række andre fagforbund i LO og FTF deltaget i fire ugers kampagne, der skal få lønmodtagerne til at tjekke deres lønseddel en ekstra gang.

I weekenden sluttede kampagnen, hvor FOA, 3F, Blik og Rør samt flere andre forbund har afsløret hundredevis af små og store fejl på danske lønsedler. 

Godt med fagforening i ryggen

Christian Emil Eriksen siger lige ud, at han ikke altid har været nogen fan af fagbevægelsen.

- Men nu har jeg opdaget, at det er rigtig godt at have en fagforening i ryggen. Før har jeg altid sagt, at man ikke behøver en fagforening og ment, det var spild af penge. Det, fandt jeg ud af, holder ikke i virkeligheden. 

(artiklen fortsætter under fotoet)

Christian har nu lært, at det er en god ide at være medlem af en fagforening. Foto: Privat

Den unge VVS-lærling fortæller, at han tog det for givet, at alt gik efter bogen på hans arbejdsplads. Han havde ingen grund til at have mistanke om, at han blev snydt.

- Nu har jeg lært, at fagforeningen og overenskomsten sikrer en mod en uretfærdig behandling, fortæller han og tilføjer, at han nok er medlem af en fagforening på livstid.

 

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.