Løkke vil skatte-fritage egen bolig

Lars Løkke Rasmussen vil gerne gøre sin egen bolig skattefri. Regeringen kommer derfor med et nyt lovforslag, der kan bane vejen for statsministerens ønske.
Lars Løkke Rasmussen mener ikke, at man som statsminister skal betale skat, fordi man opholder sig på statministerboligen Marienborg.
Lars Løkke Rasmussen mener ikke, at man som statsminister skal betale skat, fordi man opholder sig på statministerboligen Marienborg. Foto: Thomas Lekfeldt/Scanpix/Arkiv

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) vil ikke længere betale skat på statsministerboligen Marienborg i Frederiksdal ved Lyngby.

Derfor fremlægger regeringen i dag et forslag, der vil fritage statsministerens private brug af Marienborg for skat. Det skriver Altinget.

Lovforslaget vil blandt andet betyde en skattefritagelse af privat brug af Marienborg for den til enhver tid siddende statsminister.

Løkke vil bruge Marienborg mere

Marienborg er en bolig, der står til rådighed for landets statsminister, og som ofte bliver brugt til repræsentative formål.

I dag bliver statsministeren beskattet, hvis han overnatter på Marienborg for eksempel ved officielle besøg eller efter lange arbejdsdage.

Men hvis der ikke længere er skattepligt på boligen, vil Lars Løkke Rasmussen (V) bruge den endnu mere, forklarer han.

- Jeg ønsker at benytte Marienborg noget mere i det løbende arbejde, end jeg gjorde, sidst jeg var statsminister. Stedet egner sig godt til uformelle møder, arrangementer med eksterne parter, regeringsmøder, mødeforberedelse med videre. Nogen gange er det praktisk at kunne overnatte deroppe i den forbindelse, siger Lars Løkke Rasmussen til Altinget i en skriftlig kommentar.

Statsministeren løber ture med gæsterne

Eksempelvis har han gjort det til en vane at løbe en tur med forskellige gæster tidligt mandag morgen.

Derfor er det naturligt at overnatte deroppe aftenen inden, forklarer han til Altinget.

Men som reglerne er i dag, udløser den type overnatninger fuld skattepligt for hele året, selvom det sker i forbindelse med arbejde, uddyber statsministeren i sit svar til Altinget.

Det nye lovforslag er betinget af, at statsministeren ikke gør Marienborg til sin permanente bolig.

Lars Løkke Rasmussen (V) bor sammen med sin kone Sólrun  og parrets to yngste børn, Lisa og Símun i en lejlighed i Nyhavn i midten af København.

Statsministrene i Norge og Sverige kan bruge deres embedsboliger skattefrit.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.