Løkke vil holde ny åbningstale om regeringsgrundlag

Torsdag holder statsminister Lars Løkke Rasmussen en ny "åbningstale" i Folketinget. Debat følger mandag.
Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) har mandag præsenteret den nye VLAK-regering på Amalienborg. Torsdag vil han holde en åbningstale om regeringens grundlag i folketingssalen.
Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) har mandag præsenteret den nye VLAK-regering på Amalienborg. Torsdag vil han holde en åbningstale om regeringens grundlag i folketingssalen. Foto: Ólafur Steinar Gestsson/Scanpix

- Vi har lavet det stærkeste og mest gennemarbejdede regeringsgrundlag, Danmark har set.

Sådan lød det fra statsminister Lars Løkke Rasmussen (V), da han mandag præsenterede sin nye VLAK-regering på Amalienborg Slotsplads.

Og nu får Løkke lejlighed til at stå på mål for udsagnet. Torsdag klokken 10 vil statsministeren holde en ny "åbningstale" i Folketinget.

Den vil have vægt på regeringsgrundlaget og de udfordringer, som Lars Løkke Rasmussen mener, at Danmark står over for.

Og ligesom ved en normal åbning af Folketinget følger der en - formentlig langvarig - folketingsdebat nogle dage efter statsministerens tale.

Debatten i folketingssalen vil blive holdt mandag den 5. december. Her får de øvrige partier lejlighed til at stille spørgsmål og komme med indlæg i debatten om regeringens prioriteter og rigets tilstand.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.