Løkke tager en hviledag: Jeg "fordøjer"

Lars Løkke Rasmussen forhandler ikke regering med de borgerlige partier tirsdag, forklarer han på Facebook.
I weekenden opgav Løkke den flertalsregering, som Liberal Alliance havde efterlyst i sit første råd til dronningen.
I weekenden opgav Løkke den flertalsregering, som Liberal Alliance havde efterlyst i sit første råd til dronningen. Foto: Scanpix

Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, tager en fridag som kongelig undersøger. Derfor er der ingen møder tirsdag med Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og De Konservative om dannelse af en borgerlig mindretalsregering.

Det skriver han på Facebook.

- Jeg bruger det meste af dagen på at "fordøje" de mange forskellige ønsker, partierne har fremsat under de seneste dages forhandlinger, skriver Lars Løkke Rasmussen.

Mandag forhandlede han med de borgerlige partier, da dronning Margrethe gav ham et nyt mandat til at forhandle en borgerlig mindretalsregering.

Jeg bruger det meste af dagen i dag på at "fordøje" de mange forskellige ønsker, partierne har fremsat under de seneste...

Posted by Lars Løkke Rasmussen on 23. juni 2015

I weekenden opgav Løkke den flertalsregering, som Liberal Alliance havde efterlyst i deres første råd til dronningen.

- En eventuel regering under min ledelse skal både kunne lytte til valgets tale og formidle et godt og tillidsfuldt samarbejde på Christiansborg. Derfor bliver der ingen aktivitet i Landstingssalen i dag, skriver Lars Løkke Rasmussen.

Kommende VO-regering?

Iagttagere regner med, at han vil forhandle en mindretalsregering med Dansk Folkeparti. Den har dobbelt så mange mandater og er meget mere stabil end en smal Venstre-regering, som separat skal forhandle et flertal på plads med tre borgerlige partier.

Knasten er især det offentlige forbrug. Venstre kræver nulvækst, mens Dansk Folkeparti står fast på 0,8 procent, som de sammen gik til valg på i 2011. Kravet ligger milevidt fra Liberal Alliance, som årligt vil slanke det offentlige med én procent.

DF har skærpet tonen overfor Venstre inden forhandlingerne.

DF's EU-parlamentariker Morten Messerschmidt kræver, at Thorning ved det kommende EU-topmøde fremlægger de blås aftale imod en social union i EU, mens Løkke kun som aftalt med Thorning må sende retsforbeholdet til folkeafstemning i første kvartal 2016, ikke andet.

Desuden har DF's udenrigsordfører, Søren Espersen, nævnt DF's fire ultimative krav for at forhandle regeringsprogram.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.