Løkke sender aben videre: Hjort må udrede udbetalings-koks

Statsminister Lars Løkke Rasmussen overlader det til Claus Hjort at udrede problemerne omkring boligydelsen.
Statsminister Lars Løkke Rasmussen mener, at det må være finansminister Claus Hjort Frederiksen (V), der må håndtere sagen om koks i betalinger med boligyedelsen, fordi Hjort var leder af forhandlingerne omkring finansloven.
Statsminister Lars Løkke Rasmussen mener, at det må være finansminister Claus Hjort Frederiksen (V), der må håndtere sagen om koks i betalinger med boligyedelsen, fordi Hjort var leder af forhandlingerne omkring finansloven. Foto: Nils Meilvang/Scanpix

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) vil ikke gå ind i sagen om, at Udbetaling Danmark er begyndt at administrere efter den nye boligydelse, før den er blevet vedtaget. I stedet sender han aben videre til finansminster Claus Hjort Frederiksen.

Udbetaling Danmark hævder, at de har orienteret forhandlingsparterne om beslutningen, som betyder, at 325.000 danskere får en lavere boligydelse til januar. Det sker, selv om blå blok tirsdag sløjfede lovforslaget.

Statsministeren mener dog, at det må være finansminister Claus Hjort Frederiksen (V), der må håndtere sagen, fordi Hjort var leder af forhandlingerne omkring finansloven og boligydelsen.

Hvad siger du til det kaos?

- Det har vi heldigvis en finansminister til at udrede, siger Lars Løkke Rasmussen.

Så det er ikke dit problem, at 325.000 danskere får den forkerte ydelse på baggrund af den finanslov, som din regering har forhandlet?

- Jeg står i spidsen for en regering, som også skal sikre, at de bliver implementeret. Hvis der er nogle praktiske problemer, så er de til for at blive løst. Men det er finansministeren, som tager sig af det, siger Lars Løkke Rasmussen.

Han afviser, at han er ligeglad med, at de 325.00 danskere får et mindre rådighedsbeløb i januar måned:

- Jeg er bestemt ikke ligeglad. Det er fordi, jeg tager det meget alvorligt, at jeg henviser til finansministeren, siger Løkke og henviser til, at Claus Hjort Frederiksen har bedre indsigt i sagen.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.