Løkke og Thorning i ordkrig om offentlige ansatte

I den sidste spørgetime inden folketingsvalget diskuterede Helle Thorning og Lars Løkke igen nulvækst.
Der var godt gang i spørgetimen i Folketinget tirsdag.
Der var godt gang i spørgetimen i Folketinget tirsdag. Foto: JENS DRESLING/POLFOTO

Der blev både grint og buh'et blandt kollegerne i folketingssalen, da statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) og Venstre-formand Lars Løkke Rasmussen tirsdag diskuterede politik i den sidste spørgetime inden det kommende valg.

Nulvækst, som Venstre ønsker, hvis partiet får magten tilbage, var igen et tema blandt de to statsministerkandidater, og Lars Løkke Rasmussen kritiserer Socialdemokraternes "skræmmekampagne" mod ham og mod Venstre.

- Det står helt uklart, hvad der er regeringens politik. Hvis man tager rundt i Danmark, kan man se lidet flatterende billeder af mig selv og budskaber om, at der ikke er grænser for, hvor mange der skal fyres i den offentlige sektor, hvis jeg kommer til magten.

- Men vil statsministeren ikke sige, hvor mange flere eller færre ansatte der er i den offentlige sektor i dag, i forhold til da jeg trådte af?

- Det forekommer mig hyklerisk, at man bruger alle pengene i kampagnen siden januar på at give et skræmmebillede af Venstres politik, når man ikke vil forholde sig til, hvordan man selv har handlet, lyder det fra Lars Løkke Rasmussen.

Helle Thorning-Schmidts svar var kort:

- Man havde ikke styr på budgetterne under VK-regeringen.

Til det uddyber Lars Løkke Rasmussen:

- Jeg fik ikke svar på, hvor mange færre offentligt ansatte der er. Jeg kan oplyse, at der er 13.752 færre offentligt ansatte i dag, end da jeg var statsminister. Og det går jeg ud fra, at statsministeren er enig i, siger Løkke.

Thorning mener, at den nuværende regering har fået styr på økonomien efter den daværende VK-regering.

- Jeg lægger ikke skjul på, at der var brug for at tilpasse økonomien, efter Lars Løkke Rasmussen var statsminister.

- Vi har nu en situation, hvor der nu er styr på økonomien. Vi overtog et land i krise, og siden da har vi ryddet op efter en borgerlig regering.

- Det har også ført til tilpasninger i kommunerne. Men at sige, at regeringen fremover ikke har flere penge til offentlig service, er helt forkert, siger Helle Thorning-Schmidt.

Statsministeren indledte spørgetimen med et oprids af regeringens bedrifter - noget der kunne lyde som en valgtale. Derfor var pressen heller ikke sen til at spørge til, hvornår valget kommer, da Helle Thorning-Schmidt mødte dem efter spørgetimen.

- Folketingsvalget kommer, når det kommer. Vi har stadig en del ting, vi stadig gerne vil have gjort færdige, og det kan vi forhåbentlig gøre i den kommende tid, sagde statsminister Helle Thorning-Schmidt (S).

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.