Løkke-kritiker forlader V: Ikke længere det parti, jeg meldte mig ind i

En udtalt kritiker af Lars Løkke Rasmussen og tidligere folketingsmedlem for Ventre har valgt at melde sig ud af partiet.
"Venstre er ikke længere det parti, som jeg meldte mig ind i 1985." siger den nu tidligere Venstre-kvinde Irene Simonsen.
"Venstre er ikke længere det parti, som jeg meldte mig ind i 1985." siger den nu tidligere Venstre-kvinde Irene Simonsen. Foto: Scanpix

Efter næsten 30 år i partiet har den nu tidligere Venstre-kvinde Irene Simonen fået nok.

Hun har meldt sig ud af partiet, fortæller hun i et interview med Horsens Folkeblad.

- Venstre er ikke længere det parti, som jeg meldte mig ind i 1985. De nære grundværdier er væk. Jeg bekender mig til det, man kalder højskole-Venstre, og grundværdierne her er bl.a. debatten med og respekten for det aktive bagland. I dag oplever jeg en arrogance over for baglandet, og at det er meget få top-politikere, der i samarbejde med embedsmænd og spindoktorer klapper politikken af bag lukkede døre, siger den nu tidligere Venstre-politiker, der ved årsskiftet valgte ikke at forny sit medlemsskab.

Irene Simonsen har været medlem af Folketinget for Venstre i sammenlagt ni år og også kandidat til Europa Parlamentsvalget for partiet sidste år. Ifølge Ekstra Bladet var hun en af frontkvinderne i forsøget på at få Lars Løkke Rasmussen væltet som Venstre-formand. Hun har også tidligere udtalt sig kritisk om Lars Løkke Rasmussens familierejse til Mallorca på partiets regning.

Selvom Irene Simonsens beslutning om at melde sig ud af partiet blev taget før, fremhæver hun blandt andet den aktuelle flygtningedebat som en årsag til hendes afstandtagen fra Venstre og organiseret politik i det hele taget. Den tidligere Venstre-kvinde har en fortid som integrationsordfører for partiet.

- Det er ikke den direkte årsag, for beslutningen blev jo taget et stykke tid før, men jeg er da glad for, at jeg ikke længere skal forsvare Venstres politik på det område. Der er for meget ”uld i mund”. Man styrer efter, hvor folkestemningen er lige nu i stedet for at sætte fokus på integrationen af dem, der kommer, og arbejdet med at få gjort dem til en ressource for landet, som vi jo gjorde med succes med de bosniske flygtninge i 1990’erne, siger Irene Simonsen til Horsens Folkeblad.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.