VALG 2015

Løkke: Jeg er ikke i politik for karrierens skyld

Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, vil ikke være statsminister for enhver pris. Men han har glædet sig til valgkampen som et barn før juleaften.
Kort efter valgudskrivelsen var Venstre-formand Lars Løkke Rasmussen på plads ved Nørreport Station for at dele valgpjecer ud.
Kort efter valgudskrivelsen var Venstre-formand Lars Løkke Rasmussen på plads ved Nørreport Station for at dele valgpjecer ud. Bax Lindhardt/Scanpix

Skal man tro meningsmålingerne, så er Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen storfavorit til at genindtage Statsministeriet efter folketingsvalget 18. juni.

Og Løkke er parat til at tage kampen op mod den siddende statsminister, Helle Thorning-Schmidt (S), lyder det onsdag eftermiddag på Christiansborg.

- Nu glæder jeg mig til at tage hul på valgkampen. Vi har ventet, som små børn venter på juleaften, og nu er det nu. Nu vil vi ud og diskutere politik med danskerne.

- Jeg elsker politik, og jeg ser enormt meget frem til at være i politisk debat med danskerne, siger Lars Løkke Rasmussen.

Jeg elsker at gøre en forskel

De selvsamme meningsmålinger, som spår blå blok en valgsejr, viser dog også, at vælgerne anser Helle Thorning for at være langt mere troværdig end Lars Løkke.

I den seneste Megafon-måling for Politiken og TV2 svarer 46 procent, at de anser Thorning for at være mest troværdig. Kun 19 procent peger på Løkke, mens 33 procent mener, at de er lige troværdige - eller utroværdige.

Men politik handler ikke kun om personer, lyder modsvaret fra Venstre-formanden.

- Selvfølgelig handler det om, hvem der skal være statsminister, men det handler nok så meget om, hvad skal man være statsminister for. Jeg er ikke i politik for karrierens skyld. Jeg er i politik, fordi jeg elsker at gøre en forskel, siger Løkke.

Kontanthjælpsloft og skattelettelser

Mens Socialdemokraterne forsøger at få valget til at handle om velfærd over for Venstres nulvækst, så er det Venstres store valgslogan, at det bedre skal kunne betale sig at arbejde.

Står det til Venstre skal det både sikres med pisk - i form af et nyt kontanthjælpsloft - og med gulerod - i form af skattelettelser. Samtidig fremhæver han, at Venstre vil skære på udviklingsbistanden og på ydelserne til nyankomne flygtninge.

Selvom Venstre-formanden ikke vil gå ned i de nærmere detaljer, omkring Venstres udspil, så slår han fast, at der skal ske en bevægelse på netop dette område. Ellers vil Løkke slet ikke tilbage i Statsministeriet.

- Det, jeg kan sige med sikkerhed, er, at jeg kommer ikke til at blive statsminister for en regering, som ikke leverer på den her dagsorden, at det bedre kan betale sig at arbejde, fastslår Løkke.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.