Løkke: Jeg er godt tilfreds med vores resultater

Regeringen er tilfredse med resultaterne siden valget. Også selvom det har krævet samarbejde på kryds og tværs
Statsminister og venstreformand Lars Løkke bruger blandt andet weekendens landsmøde på, at understrege behovet for samarbejde på tværs af partierne i Folketinget.
Statsminister og venstreformand Lars Løkke bruger blandt andet weekendens landsmøde på, at understrege behovet for samarbejde på tværs af partierne i Folketinget. Foto: ANITA GRAVERSEN/POLFOTO

Alle Folketingets partier har allerede samarbejdet med den Venstre-regering, der fik magten for 146 dage siden, og det er statsminister Lars Løkke (V) godt tilfreds med. Det fortæller han til lørdagens landsmøde i partiet.

- Bare fem måneder efter folketingsvalget - og efter 146 dage i regering - har vi lavet aftaler med alle partier i Folketinget, siger Lars Løkke i sin tale til medlemmerne.

Det kræver, at mindst 90 folketingsmedlemmer stemmer for, hvis regeringen skal have noget gennemført, og siden Venstre er en mindretalsregering, har det betydet, at Venstre har måttet samarbejde bredt i salen.

- Jeg er stolt over at være i spidsen for en samarbejdende regering, som kan lave aftaler med alle, siger Lars Løkke.

Regeringslederen er derfor taknemmelig for, at folketingets partier ønsker at samarbejde. Og det gælder ikke kun de blå partier på regerings egen banehalvdel.

- Også tak til kollegerne i Socialdemokratiet, Radikale Venstre, SF, Enhedslisten og Alternativet, for at de har taget imod, når vi har rakt hånden ud til samarbejde.

- Ikke om alting. Det siger sig selv. Men at det trods alt er lykkedes at finde hinanden i forskellige konstellationer og med forskellige flertal omkring aftaler, som flytter Danmark i den rigtige retning, siger han.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.