Løkke indkalder partiledere til møde om flygtninge

På et pressemøde mandag fortæller statsminister Lars Løkke Rasmussen (V), at Danark er klar til at tage et ekstra antal asylansøgere.
På et pressemøde mandag fortæller statsminister Lars Løkke Rasmussen (V), at Danark er klar til at tage et ekstra antal asylansøgere.
På et pressemøde mandag fortæller statsminister Lars Løkke Rasmussen (V), at Danark er klar til at tage et ekstra antal asylansøgere. Foto: Scanpix/arkiv

På et pressemøde mandag fortæller statsminister Lars Løkke Rasmussen (V), at Danmark er klar til at tage et ekstra antal asylansøgere.

- Europa står i en ekstraordinær situation. Europas grænser er under dobbeltpres. Dels fra migranter, dels af mennesker på flugt fra krig og ødelæggelse.

Lars Løkke Rasmussen fortæller samtidig, at han klokken 17.30 vil samle Folketingets partier til en forhandling om, hvad der skal ske med de flygtninge, som nu søger til Danmark.

De Radikales leder Morten Østergaard anerkender initiativet:

- Ros til statsministeren for at indkalde partierne til hastemøde om flygtningesituationen. Håber det er tid til at tage ansvar, skriver Morten Østergaard på Twitter.

Danmark har åbnet sin nationale operative stab, siger Lars Løkke Rasmusen på pressemødet:

- Derfor har vi taget initiativ til drøftelser med den svenske regering. Vi er nødt til at finde en fælles europæiske løsning, siger han.

- Vi skal hjælpe mennesker i nød. Det gør Danmark mere end de fleste andre lande. Sidste år var Danmark det land, der tog næstflest flygtninge. Men i weekenden er situationen eskaleret. Tyskland måtte tvunget af omstændighederne åbne sine grænser.

- Vi er nødt til at skelne skarpt mellem flygtninge og folk, som søger et bedre liv, siger statsminister Lars Løkke Rasmussen.

- Vi er underlagt internationale forpligtelser. Vi er forpligtet til at behandle den ansøgning, hvis man kommer til den danske grænse og søger asyl, siger Lars Løkke Rasmussen.

Han understreger, at antallet betyder noget.

- Hvis dette bryder sammen, som totalt bryder sammen, så har det en afledt effekt på Danmark, siger han.

Der var kun kommet 4000 asylsøgere i Tyskland i weekenden, hvor Danmark ville have taget 100 asylsøgere som tilbud til den tyske kansler Angela Merkel.

- Det nye i situationen er, at det europæiske asylsystem er under sammenbrud. Det er uforandret, at vi selv skal bestemme, hvem der får ophold i Danmark. Det står jeg fuldstændig vagt omkring, siger Lars Løkke Rasmussen.

Opdateres...

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.