Løkke i familie med politianmeldt medarbejder

Den kommunale medarbejder i Hedensted Kommune, der er politianmeldt for svindel med over en halv million kroner er i familie med Lars Løkke.
Nært familiemedlem til Løkke står anklget for grov svindel i Hedensted Kommune.
Nært familiemedlem til Løkke står anklget for grov svindel i Hedensted Kommune. Foto: Colourbox

Nu kan Ekstra Bladet fortælle, at medarbejderen skulle være et nærtstående familiemedlem til oppositionens statsministerkandidat, Lars Løkke Rasmussen.

Endnu værre er det, at pengene er taget fra et ældre retarderet ægtepar hvis økonomi medarbejderen har haft adgang til, da hun har været hjemmevejleder for dem gennem flere år.

Medarbejderen har været valgt til tillidsposter i Venstre hvilket betyder, at hun er partifælle med kommunens borgmester, Kirsten Terkilsen.

Intet peger på at hverken Lars Løkke eller Kirsten Terkilsen skulle have haft kendskab til misbruget, men til gengæld kritiseres Venstre nu for behandlingen af sagen.

Kommunen har nemlig lavet sin egen undersøgelse af sagen, siden man blev gjort opmærksom på svindlen tilbage i juli måned. Først otte uger senere blev der indgivet en politianmeldelse til Østjyllands Politi. I mellemtiden var det været Venstres egen lokale formand, Rasmus Ole Hansen, der blev sat til at finde hoved og hale i misbruget. Det vækker skarp kritik:

"Det lyder ikke godt. Det lyder meget inhabilt. Jamen han er jo inhabil, så det fløjter. Min vurdering er, at den person er inhabil ifølge forvaltningsloven," siger chefkonsulent og jurist fra Ældre Sagen, Margrethe Kähler til Ekstra Bladet.

Ekstra bladet har forgæves forsøgt at få en kommentar fra Lars Løkke Rasmussen om sagen.

Kilde: EB.dk

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.