Løkke hylder pædagoger og sosu'er: I gør et kæmpe arbejde for andre

Lars Løkke Rasmussen sender fra talerstolen i Folketinget en tak til de offentligt ansatte, der gør et kæmpe arbejde for andre.
Lars Løkke Rasmussen sagde fra talerstolen i Folketinget tak til blandt andre sygeplejersker og pædagoger.
Lars Løkke Rasmussen sagde fra talerstolen i Folketinget tak til blandt andre sygeplejersker og pædagoger. Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix

Da statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) i dag gik på talerstolen og holdt den traditionsrige åbningstale i folketinget, benyttede han blandt andet lejligheden til at sende en tak til de mennesker, der skaber en god oplevelse på sygehuse, plejehjem og i børnehaver.

- Pædagoger, pædagogmedhjælpere, læger, laboranter, sygeplejersker, fysioterapeuter, portører, sosu-hjælpere og -assistenter. I gør et kæmpe arbejde for andre, der er dybt afhængige af jer. Det skal I have tak for, lød det blandt andet fra Lars Løkke Rasmussen fra talerstolen.

Løkke nævnte i sin tale fire pejlemærker, som han, da regeringen trådte til, satte på de områder, hvor det er hans ambition at flytte Danmark. Et af de områder er netop en bedre kernevelfærd, og derfor fremhævede Løkke i sin tale, at regeringen med sin helhedsplan afsætter et milliardbeløb til en ny velfærdspulje.

- Det er en pulje, vi bygger op med penge, som skabes af de ansvarlige forslag i planen. De partier i Folketinget, der er med til at tage ansvaret, skal også være med til at fordele pengene. Det, synes jeg, er rimeligt, sagde Løkke fra talerstolen.

Hellere en kollega end skattelettelser

Trods statsministerens tak fra talerstolen bliver der ikke klappet i hænderne hos fagforbundet FOA, der blandt andet organiserer pædagoger og sosu'er.

- I en situation, hvor antallet af både ældre og børn stiger meget mærkbart, er vi stadig mere end 30.000 færre i kommunerne end før finanskrisen. Sammen med en velfortjent tak til pædagogmedhjælperne og andre grupper, så burde der følge en genopretningsplan for afgørende dele af den offentlige sektor, så velfærden igen stod mere centralt, siger FOA-formand Dennis Kristensen i en pressemeddelelse.

Han angriber regeringens planer om både at give topskattelettelser, personskattelettelser og boligskattelettelser.

- Jeg er sikker på, at hvis man spørger FOAs medlemmer, om de ønsker en kollega mere i hverdagen eller nogle hundrede kroner i skattelettelser, så er svaret meget klart. Vi hører nødråb efter nødråb om manglen på hænder, siger Dennis Kristensen.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.