Løkke frygter at flygtninge gør Danmark usikkert

Regeringen er bange for, at stort flygtningepres vil medføre farlige bymiljøer og et illegalt arbejdsmarked.
Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) gav onsdag formiddag i Spejlsalen i Statsministeriet en kort orientering om de kommende dages EU-topmøder samt den aktuelle flygtninge- og immigrationssituation i Danmark og Europa. (Joachim Adrian/POLFOTO)
Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) gav onsdag formiddag i Spejlsalen i Statsministeriet en kort orientering om de kommende dages EU-topmøder samt den aktuelle flygtninge- og immigrationssituation i Danmark og Europa. (Joachim Adrian/POLFOTO) Foto: JOACHIM ADRIAN/POLFOTO

Udviklingen i flygtninge- og migrantstrømmen presser Europa og Danmark til det yderste. Sådan lyder det fra statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) på et pressemøde onsdag.

Og presset er nu blevet så stort, at det ifølge statsministeren kan føre til kaos og utrygge bymiljøer. Løkke maler en dystopisk fremtid, hvis vi i Danmark ikke strammer udlændingepolitikken yderligere.

- Der er en grænse for, hvor mange ikkevestlige immigranter og flygtninge vi kan håndtere i Danmark. Hvis vi skal kunne genkende Danmark, og hvis vi skal kunne løse integrationsopgaven. Og hvis vi skal kunne færdes trygt i vores bymiljøer og undgå kaotiske tilstande og ikke se et stort illegalt arbejdsmarked komme frem, sagde Lars Løkke Rasmussen.

Andre lande har strammet astlregler

Ønsket om at stramme op kommer i kølvandet på, at andre europæiske lande har gjort det samme.

Samtidig havde regeringen regnet med, at der ligesom tidligere år ville være kommet færre asylansøgere i vintermånederne.

Men den tendens er nu ophævet.

- Nu sker der det modsatte. Tallet vokser kraftigt, siger Lars Løkke Rasmussen.

Der kom 3600 asylansøgere i oktober. Og alene i sidste uge registrerede de danske myndigheder 1100 ansøgere.

Vil forhindre dystert samfund

Lars Løkke Rasmussen vil bremse tilstrømningen til Danmark, som ifølge ham medfører farlige bymiljøer og et dystert Danmark, ved at gennemføre en pakke på fire nye asylstramninger.

Statsministeren vil først snakke om detaljerne i pakken på fredag, hvor partilederne for Folketingets partier bliver kaldt til møde i Statsministeriet.

Men på pressemødet i Spejlsalen på Christiansborg ridsede han pakkens overordnede linjer op.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.