Løkke: Førtidspensionister skal have flere penge, når de bliver gamle

Venstres formand vil have sikret, at folk på offentlig forsørgelse også får en form for pensionsopsparing.
Venstres formand vil nu arbejde for, at folk på offentlig forsørgelse kan få højere ydelser, når de når folkepensionsalderen.
Venstres formand vil nu arbejde for, at folk på offentlig forsørgelse kan få højere ydelser, når de når folkepensionsalderen. Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix

Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, vil arbejde for, at folk på offentlig forsørgelse kan få højere ydelser, når de når folkepensionsalderen, skriver Politiken mandag.

Han overvejer desuden at tvinge virksomheder, der ikke er overenskomstdækket, til at indbetale højere ATP-bidrag. Det er to af de centrale temaer, han ønsker at få arbejdsmarkedets parter til at undersøge i et sæt trepartsforhandlinger, hvis han bliver statsminister på torsdag.

Løkke har gennem valgkampen flere gange talt om, at der er skavanker ved det nuværende system for arbejdsmarkedspensioner, blandt andet fordi personer på offentlige ydelser ikke er dækket af de samme pensionsordninger som folk, der har betalt penge ind til pension gennem hele livet. Han nævner førtidspensionister som eksempel på en gruppe på offentlig forsørgelse, der får et stort indtægtstab, når de når folkepensionsalderen.

"Så går de pludselig ned på den almindelige rå folkepension. Der må vi på en eller anden måde sikre, at også folk, der er på offentlig forsørgelse foretager en form for pensionsopsparing, mens de er på offentlig forsørgelse", siger Løkke til Politiken.

Han problematiserer samtidig, at virksomheder, der "ikke har en arbejdsmarkedspensionsordning, får en konkurrencefordel i forhold til de gode overenskomstdækkede arbejdspladser".

Her nævner han konkret, at arbejdsgiveren skal udstyres med et ansvar for, at der spares op til pension.

"Hvis man ikke har en arbejdsmarkedspensionsordning, kunne det for eksempel være en ide, at man skulle foretage noget mere ATP-indbetaling", siger Lars Løkke Rasmussen til Politiken.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.