Løkke fanget i nyt eksempel-koks

’Brigitte fra Næstved’ er også tidligere Venstre-politiker.
Det virker klodset og utjekket af Lars Løkke Rasmussen bruger hende i talen, og det styrker ikke ligefrem hendes troværdighed, mener politisk kommentator.
Det virker klodset og utjekket af Lars Løkke Rasmussen bruger hende i talen, og det styrker ikke ligefrem hendes troværdighed, mener politisk kommentator. Foto: Scanpix/arkiv

Da statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) indtog talerstolen ved Folketingets åbning den 6. oktober talte han blandt andet om regeringens planer om at flytte statslige arbejdspladser til provinsen.

I den forbindelse udtalte han:

- I torsdags fik jeg en mail fra ’Brigitte fra Næstved’. Hun skrev kort og godt: ”Af hjertet tak!!!! Det betyder uendeligt meget for vores by.”

Mandag kan metroxpress afsløre, at ’Brigitte fra Næstved’ er lidt mere end en almindelig borger fra Sydsjælland. Hun er tidligere Venstre-politiker og stillede – med et andet efternavn - op til kommunalvalget i 2013.

Metroxpress har ikke fået en kommentar fra Venstre og det vides derfor ikke, om Lars Løkke Rasmussen var klar over, at ’Brigitte fra Næstved’ var en partifælle. Med Panorama-sagen i baghovedet burde statsministeren ikke have brugt ’Brigitte fra Næstved’ som eksempel, lyder vurderingen fra politisk kommentator på metroxpress, Henrik Qvortrup.

Utjekket

- Med Løkkes historik og senest Panorama-sagen burde han sætte alt ind for at gennemtjekke hvert et eksempel, han bruger. Han han må jo vide, at der sidder journalister derude, som undersøger, hvad han siger, siger han.

Det virker klodset og utjekket af Lars Løkke Rasmussen bruger hende i talen, og det styrker ikke ligefrem hendes troværdighed, mener kommentatoren.

- Man må antage, at V-medlemmer vil sende breve om hvad som helst til Løkke, hvis det kan fremstå hjælpsomt i en åbningstale, så det er ikke særlig autoritativt at kunne henvise til en almindelig borger, der så ved fintællingen viser sig at være tidligere partisoldat i Venstre, siger Henrik Qvortrup.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.