Løkke erkender: Kutyme med et par glas vin

I en statusopdatering på Facebook erkender Lars Løkke Rasmussen, at der er blevet drukket vin i flyet på officielle tjenesterejser.
I en statusopdatering på Facebook erkender Lars Løkke Rasmussen, at der er  blevet drukket vin i flyet på officielle tjenesterejser.
I en statusopdatering på Facebook erkender Lars Løkke Rasmussen, at der er blevet drukket vin i flyet på officielle tjenesterejser. Scanpix

Der er blevet drukket alkohol, mens Lars Løkke Rasmussens som statsminister var ude og flyve i forbindelse med officielle tjenesterejser med Forsvarets Challenger-fly. Det erkender han selv i en statusopdatering på Facebook.

Erkendelsen kommer efter endnu en bilags-afsløring fra Ekstra Bladet i dag.

Bilagene viser, at der i forbindelse med flere rejser er blevet faktureret, hvad der svarer til omkring 5-6 genstande per person, hvis de fordeles på Løkke samt de embedsmænd og sekretærer, der var med på rejsen.

LÆS OGSÅ: Eksperter efter Løkkes flydruk: Det er arbejdstid

- Det har altid været kutyme, at vi på hjemflyvninger om aftenen har fået et måltid mad og et par glas vin. Mon ikke det stadig er kutyme i Statsministeriet, selvom man ikke længere kan se i detaljer, hvad der er spist og drukket, skriver Lars Løkke Rasmussen blandt andet i sin opdatering på det sociale medie.

Og der er ikke noget, der tyder på, at han ser noget problematisk i indtagelsen af alkohol.

- Under alle omstændigheder vil det blive sådan igen, hvis jeg skulle blive statsminister på ny, fortsætter han nemlig i sin statusopdatering.

Ikke muligt at konkludere

Hos Statsministeriet påpeger man ifølge Ritzau, at det ikke er muligt at konkludere, hvor meget øl og vin en statsminister og hans medrejsende har fortæret på en flyrejse, ud fra Forsvarets regning til Statsministeriet.

LÆS OGSÅ: Her er fakturaerne fra Løkkes rejser

- Som Statsministeriet allerede har oplyst over for Ekstra Bladet i forbindelse med afgørelsen af aktindsigtsanmodningen, afspejler fakturaerne fra forsvaret vedrørende statsministerens flyrejser ikke alene statsministerens og dennes delegations fortæring, skriver ministeriet til Ritzau.

- Det hænger sammen med, at forsvaret tidligere anvendte en uhensigtsmæssig afregningspraksis, der blandt andet indebar, at Statsministeriet også blev opkrævet betaling for varer, som ikke blev forbrugt af statsministeren og dennes følge, forklarer ministeriet videre ifølge Ritzau.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.