"Løkke, du presser de udsatte, de syge og flygtningene"

Integrationskonsulent Said Mobin Hossani er ikke imponeret over Løkke-regeringen, der fylder et år i denne uge.
Said kom til Danmark som uledsaget flygtningebarn, da han var 14. Han er i dag ansat i Dansk Flygtningehjælp.
Said kom til Danmark som uledsaget flygtningebarn, da han var 14. Han er i dag ansat i Dansk Flygtningehjælp. Foto: Privat

Hvordan har de ledige og udsatte haft det under året med Løkke ved roret som statsminister?

Ikke godt.

Det mener et repræsentativt udsnit af danskerne. I anledning af V-regeringens et års-jubilæum har Avisen.dk/Ugebrevet A4 bedt et repræsentativt udsnit af befolkningen uddele karakter efter 7-trinsskalaen til regeringen.

Vi har bl.a. spurgt om regeringens indsats med at sikre økonomisk tryghed til ledige og udsatte - og den indsats giver danskerne dumpekarakter for. I snit får den kun 1,8.

Said Mobin Hossani er integrationskonsulent for Dansk Flygtningehjælp. Han kom til Danmark som uledsaget flygtningebarn fra Afghanistan som 14-årig. Og han er ligesom de adspurgte i undersøgelsen kritisk over for regeringens indsats i forhold til at skabe økonomisk tryghed for ledige og udsatte.

- Den har ikke gjort det godt. De udsatte, kontanthjælpsmodtagerne, de syge, flygtningene er blevet presset endnu mere. Det betyder meget på langt sigt, lyder hans kommentar.

- Hvis en flygtningefamilie lever af integrationsydelse, hvad betyder det så for børnene, at de ser deres forældre kun bekymre sig om mad, tøj og penge? Tænker børnene så på det, eller fokuserer de på deres skole? spørger han.

Hvad betyder økonomisk tryghed for et samfund?

- Utroligt meget. I et samfund, der ikke er stresset, kan man udvikle de ideer, man har. I et samfund uden økonomisk tryghed går alt i stå. Der er ingen fremgang, for alle tænker kun på sig selv, og der opstår korruption. Det ved jeg fra Afghanistan.

Regeringen siger, at udgifterne til overførselsindkomster koster samfundet for mange penge.Hvad er dit råd til politikerne for at få det regnestykke til at gå op?

- Lige nu har regeringen en plan om at sende flere flygtninge på tålt ophold. Pengene skal komme fra den integrationspakke som skal bruges til at hjælpe de uledsagede flygtningebørn og unge at blive integreret i det danske samfund.

- Men jeg synes, at regeringen bør komme med en anden løsning. Når de skærer penge fra flygtningebørn og -unge, vil det blive svært at støtte dem at blive inkluderet i samfundet, siger han og peger på, at det er tale om meget sårbare unge, som nemt kan blive ofre for samt misbrugt af kriminelle bander.

Jeg synes, regeringen skal investere på området, hvis de vil integrere de unge, vil have dem at komme ind i fællesskabet og bidrage for det danske samfundet og velfærd i fremtid. Og alle de unge skal få muligheden at kunne vælge en uddannelse, så de på mange måder er klar til at bygge landet op sammen alle andre danskere.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.