Løftebrud!: Læsere raser over regeringens skattestigning

I lovede, det skulle betale sig at arbejde, raser læserne efter finansminister Claus Hjort Frederiksen i går fremlagde regeringens planer om at lade bundskatten stige.
I Danmark skal det kunne betale sig at arbejde, sagde Lars Løkke Rasmussen(V) under valgkampen. Nu vil han hæve skatten på arbejde. 
I Danmark skal det kunne betale sig at arbejde, sagde Lars Løkke Rasmussen(V) under valgkampen. Nu vil han hæve skatten på arbejde.  Foto: Mathias Løvgreen Bojesen/Scanpix/Arkiv

Regeringens planer om at hæve skatten på arbejde er løftebrud, mener forargede læsere på Facebook.  

Finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) proklamerede i går, at regeringen vil hæve skatten på arbejde og sænke personfradraget fra 2017 til 2021.

Dermed lægger regeringen op til, at det er skatteborgerne, der kommer til at betale for, at miljøafgiften PSO på el-regningen sløjfes. 

Udmeldingen falder ikke i god jord hos Avisen.dk's læsere, der på Facebook har kommenteret historien flittigt. 

Uduelige politikere 

En bruger skriver blandt andet: 

"Jeg er så træt af uduelige politikere, der ikke kan finde ud af samfundsøkonomien, men skærer de forkerte steder - selv får de lønforhøjelse."

En anden kommenterer: 

"Der er noget der ikke stemmer! Hvordan kan man give de rigeste skattelettelser, når man nu vil hæve skatterne for de almindelige borgere... Livet er ved at være surt i Danmark for almindelige mennesker"

Over 200 brugere har kommenteret på historien om regeringens skattestigning på Avisen.dk's Facebookside.

Løftebrud

Flere læsere kalder det løftebrud fra regeringens side og henviser til Venstres mantra "I Danmark skal det kunne betale sig at arbejde," som blev flittigt brugt under valgkampen sidste år og i forbindelse med det nye kontanthjælpsloft. 

En bruger skriver:

"Sådan er det jo ... Skal jo være råd til kampfly og frynsegoder til bla. Hr Hjort... Den holder altså ikke helt, at man ved, hvor man har Venstre," lyder det skal en læser. 

Flere andre mener heller ikke, man kan stole på regeringspartiet: "De er vildt utroværdige øv" og "Hov hov så tog de røven på os igen.."

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.