L.O.C. om ægteskabet: Sådan får vi det til at fungere

Livet har budt på lidt af hvert for rapperen Liam O’Connor, og det har givet ham en lettere kynisk tilgang til kærligheden. Men hans ægteskab gav ham troen på, at kærlighed kan vare ved
Rapperen blev gift med Christiane Schaumburg-Müller i 2012.
Rapperen blev gift med Christiane Schaumburg-Müller i 2012. SCANPIX arkiv

Liam O’ Connor har levet et liv hårdere end de fleste. Og med en fortid med misbrug var der nok ikke mange, der forudså, at rap-fyren Liam skulle ende i en Hellerup-villa, gift med glamourprinsessen Christiane Schaumburg-Müller O’ Connor.

Men modsætninger mødes, og kærlighed opstår. Også selvom de er meget forskellige. Det forklarer han i et interview med FEMINA i denne uge.

Liam O’ Connor - kendt som L.O.C. - fortæller, at han som rapper før i tiden havde en ret doven tilgang til det med kvinder og kærlighed. Så det var i virkeligheden nok Christiane, der sneg sig ind på ham og ikke omvendt.

’Jeg var blevet en lille smule miljøskadet af at have lavet rap så længe. Man forventer, at folk betaler for at komme ind og se én stå og bade i sit eget ego, og så får man jo tilbud og sådan nogle ting. Enhver musiker har oplevet, at der sker et eller andet ved, at man står deroppe. Og jeg havde fået det sådan: Åh, den slags KOMMER vel-agtigt. Jeg havde fået en doven tilgang til det med kvinder. Jeg havde f.eks. aldrig været på date før. Christiane tvang mig: Nu skal vi på date! Okay, hvad er det? Skal vi ud og SPISE? Alt det dér havde aldrig været en del af det,’ forklarer han.

Læs på femina.dk, hvordan den perfekte kvinde er for sundhedseksperten Christian Bitz

Rapperens tidligere forhold til kvinder, var ”altid sådan noget hulter til bulter-noget.” Men med Christiane Schaumburg-Müller var det anderledes. Hun var på vej ud af et andet forhold, da de mødtes, så det var meget respekt for hende og hendes situation, der var afsættet.

De var ”bare interesserede i at lære hinanden at kende, uden at der var alt muligt.” Da Christiane Schaumburg-Müller og hendes kæreste efter et stykke tid gik fra hinanden, gjorde det udslaget, og Liam og Christiane fandt sammen.  Og netop respekten og den gensidige forståelse kom tidligt i forholdet.

’Jeg tror ikke, vi ville kunne fungere sammen med nogen som helst, hvis vi ikke fik lov til at få tilfredsstillet vores eget lille behov, ego, karrierevalg. Vi har brugt enormt meget tid på at gøre klart for hinanden, hvad der gør os glade. Jeg føler ikke, at jeg har noget at tilbyde hende, hvis jeg ikke føler mig fyldt op med det, jeg holder af. Den gensidige forståelse kom ret hurtigt. Måske fordi vores erhverv minder om hinanden. Der er en enorm forståelse, og det gør det let og respektfuldt,’ siger L.O.C. til FEMINA.

3 små ting kan give dig et pejlemærke for, om du er sammen med den rigtige. Tag testen på Femina.dk.

Sammen er vi endnu bedre

Hvor forskellige er de egentlig? Meget forskellige, lyder det fra Liam O’ Connor. Og så alligevel ikke.

’Måske vil hun ikke formulere det sådan, men jeg tror, vi begge har så realistisk et syn på at være i et forhold, at vi hellere vil værdsætte det end at frygte at miste det. Og vi har ment det seriøst nok til, at hvis der findes noget, der hedder at blive sammen, til man dør, så må vi kunne gøre det. Mennesker danser i virkeligheden ind og ud af hinandens tilværelser. Og så er det jo bare om at nyde pardansen, mens den varer ved. Christiane er sin egen, og jeg er min egen, og sammen er vi bare endnu bedre lige nu,’ siger han.

Muligvis er der en romantiker gemt i L.O.C. Men livet har også givet knubs på kærlighedsfronten – og skabt en let kynisk tilgang til kærligheden.

’Livet har lært mig, at kærlighed aldrig varer ved. Christiane påstår, at det gør den. Hun giver mig også en forhåbning og en tro på, at det må den også kunne. Vi er nok også begge glade for, at vi ikke mødte hinanden for 10 år siden, for så havde det nemlig ikke varet ved. Vi HAR været ude og været tossede og har fundet en og haft følelsen af: Måske kunne jeg finde noget bedre,’ siger han.

Af redaktionen, FEMINA, Aller Media

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.