LO-næstformand: Ringer alarmklokken nu, Neergaard?

Ifølge Morten Skov Christensen bør ny rapport få politikerne til at træde i karakter.
Morten Skov Christiansen håber, at den nye rapport bliver taget til efterretning af beskæftigelsesminister Jørn Neergaard Larsen (V).
Morten Skov Christiansen håber, at den nye rapport bliver taget til efterretning af beskæftigelsesminister Jørn Neergaard Larsen (V). Foto: Pressefoto/LO

Det er usandsynligt, at rengøringsassistenten, industriteknikeren og lastbilchaufføren kan blive på arbejdsmarkedet frem til pensionsalderen. Det slår ny forskning fast.

Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø har undersøgt rengørings-, transport- og industribranchen og konkluderer i en ny rapport, at de ansattes helbred og arbejdsevner ikke lever op til de hårde fysiske krav på jobbet.

Hos LO ser næstformand Morten Skov Christiansen med alvor på forskningsresultaterne, der dog ikke kommer bag på ham.

- Det dokumenterer det, vi i forvejen hører fra vores medlemmer om, at de ansatte arbejder med smerter og bliver nedslidte før tid. 50 procent af LO's faglærte eller ufaglærte medlemmer kan ikke se sig selv blive deres nuværende job frem til pensionsalderen. Og her er nedslidning en stor del af årsagen, siger Morten Skov Christiansen. 

Ifølge ham er der behov for en massiv forebyggende indsats mod fysisk og psykisk nedslidning. Han nævner blandt andet uddannelse af arbejdsmiljørepræsentanter og øget tilsyn med arbejdsmiljøet. 

- Men når man fra politisk side vælger at skære ned på arbejdstilsynet, som man lige har gjort, så sender det et et signal om, at man ikke tager arbejdsmiljøet alvorligt, siger Morten Skov Christiansen. 

Problematisk at hæve pensionsalderen 

Og så viser den nye forskning med al tydelighed, at der ikke er en sammenhæng mellem folketingets og arbejdsgivernes ønske om at hæve pensionsalderen og virkeligheden ude på arbejdspladserne, mener Morten Skov Christiansen. 

Han slår flere gange fast, at ambitionen må være, at alle skal have ret til et godt arbejdsliv. Uanset om man er akademiker eller ufaglært. Og at der desuden er milliarder af kroner at hente til samfundet, hvis færre blev slidt ned på jobbet. 

- Der burde være en alarmklokke, der ringer hos beskæftigelsesministeren. Den ringer i hvert fald hos mig, siger han. 

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.