LO efter dom: Uber skal stoppe med at udbyde piratkørsel

- Nu har vi endelig fået slået fast med syv-tommers søm, at Ubers forretningsmodel fører til piratkørsel uden om dansk lovgivning, siger LO-formand Lizette Risgaard efter dagens dom.

I dag er en god dag.

Sådan lyder det i en pressemeddelelse fra formand for LO Lizette Risgaard, efter seks Uber-chauffører er skyldige i ulovlig taxikørsel, også kaldet piratkørsel.    

- Nu har vi endelig fået slået fast med syv-tommers søm, at Ubers forretningsmodel fører til piratkørsel uden om dansk lovgivning. Vi forventer nu, at Uber stopper med at udbyde ulovlig piratkørsel i Danmark, siger Lizette Risgaard og tilføjer, at Uber intet har med deleøkonomi at gøre. 

Lizette Risgaard understreger, at de nye platformsvirksomheder, som Uber er et eksempel på, er forpligtet af de samme love og regler, som resten af virksomhederne i Danmark.

–Vi vil gerne byde ny teknologi og smartere forretningsmodeller velkommen. Men det er reel innovation, vi skal konkurrere på i Danmark, ikke på, hvor god man er til skatteunddragelse og unfair konkurrence. Platugle-økonomier, der ikke bidrager til fællesskabet, skal ikke være del af det danske arbejdsmarked, siger hun.

Samtidig er det vigtigt, at de nye forretningsmodeller respekterer den danske model, som blandt andet pålægger virksomheder at sikre de ansattes rettigheder, understreger LO-formanden. 

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.