LO-boss: Joachim B. Olsen er fuld af løgn

Det passer simpelthen ikke, at timelønnen i industrien er lavere end dagpengesatsen, som Joachim B. Olsen påstår. Det mener Morten Skov Christensen, der er formand for LO Hovedstaden.
Der er mange gevinster ved at arbejde fremfor at modtage dagpenge. Ud over lønnen får industriarbejdere 8 procent i pension og 12,5 procent i ferie fra arbejdsgiveren.
Der er mange gevinster ved at arbejde fremfor at modtage dagpenge. Ud over lønnen får industriarbejdere 8 procent i pension og 12,5 procent i ferie fra arbejdsgiveren. LO Hovedstaden pressefoto

Joachim B. Olsen har en lemfældig omgang med sandheden, når det handler om de ledige i Danmark. Sådan lyder kritikken fra Morten Skov Christensen, der er formand for LO Hovedstaden, i et debatindlæg i Information.

Efter DR's omstridte program 'Den dag de fremmede forsvandt' mandag aften deltog Joachim B. Olsen i Debatten på DR.

Her fremførte han det synspunkt, at det for mange ikke kan betale sig at arbejde, fordi timelønnen i industrien er 10 kroner lavere end dagpengesatsen. Og det fik Morten Skov Christensen op af stolen og til tasterne.

- Det er en decideret løgn, som udstiller højrefløjens desperate kamp for at hetze de ledige, skriver han i debatindlægget.

Minimumssatsen i overenskomsten i industrien er 110,20 kroner i timen, hvilket svarer til en månedsløn på 17.668,37 kroner. Det er en lille smule mere end den højeste dagpengesats, som er 17.658 kroner om måneden, skriver Morten Skov Christensen.

- Dagpengereglerne er skruet sådan sammen, at man højest kan få 90 procent af sin løn i dagpenge. Så uanset, hvordan Joachim B. Olsen vender og drejer det, så vil man aldrig kunne få mere i dagpenge end ved at tage et arbejde, skriver han.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.