Lizette Risgaard: "Som tigeren på spring er jeg klar"

Begge formands-kandidater har nu holdt deres taler før den afgørende afstemning på LO-kongressen i Aalborg.
- Jeg er klar til at kæmpe med jer for et helt og solidarisk Danmark, sagde Lizette Risgaard i sin formandskandidattale på LO-kongressen i Aalborg.
- Jeg er klar til at kæmpe med jer for et helt og solidarisk Danmark, sagde Lizette Risgaard i sin formandskandidattale på LO-kongressen i Aalborg. Foto: Scanpix/arkiv

- Jeg vil høste indflydelse for dem, som har et arbejde såvel som dem på kanten og udenfor. Jeg vil forklare omverden, hvad der er på spil, når fagbevægelsen sætter foden ned. Det vil jeg med venlighed, men også med tilpas store bogstaver og med kløerne klar. Jeg vil være åben og åbne LO.

Sådan sagde Lizette Risgaard tirsdag formiddag i sin kandidattale på LO-kongressen i Aalborg, inden den afgørende afstemning, om hvem der fremover skal sidde i den magfulde LO-formandsstol. Hun afløste den anden formandskandidat, HKKF-formanden Flemming Vinther, på talerstolen.

Lizette Risgaard tordnede mod dårligt arbejdsmiljø, social dumping og ikke mindst Ryanair, som hun selv gik ind i med stor ildhu i løbet af foråret og sommeren.

- Ham ireren (Ryanair-chefen Michael O'Leary, red.), han kom, han så og han tabte til os kammerater, lød det med høj røst fra den nuværende LO-næstformand.

Hun sluttede sin tale med en erklæring om at kæmpe med de næsten en million LO-medlemmer for et helt og solidarisk Danmark:

- Hvor vi ikke accepterer, at vi bliver spillet ud mod hinanden. By og land. Offentlige og private. Et bedre Danmark for datteren af den arbejdsløse og den hjemløse. Et samfund hvor arbejdsmarkedet ikke bygger på laveste fællesnævner, men på kloge hænder og hoveder. Et ægte fælleskskab, vi kan være stolte af og et samfund, hvor vi taler ordentligt og med respekt for hinanden. I det samfund skal LO stå som det lysende fyrtårn. Et fyrtårn, der henter lys i alle forbund, store som små forbund. Offentlige og private. Det lys, der når ud til hele Danmark. Det fyrtårn vil jeg gerne passe. Kære venner, I ved hvilket stof, jeg er gjort af. Som tigeren på spring er jeg klar. Og selv om jeg ikke længere er rød på toppen, så tag ikke fejl. I mit bryst banker et blodrødt hjerte, sagde hun.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.