Lizette droppede pædagog-jobbet: Vi er for dårlige til at sige fra

Lizette Ewald arbejdede i 10 år som pædagog, men måtte til sidst sige fra. Hun kunne ikke stå inde for forholdene.
Foto: Scanpix

I 10 år passede Lizette Ewald sit job som pædagog - og elskede det. Til at starte med.

Normeringer og en presset hverdag, hvor hun oplevede, at hun var mere barnepige end pædagog, fik hende dog til at sige fra og kvitte jobbet i 2014. 

- Vi var ofte to voksne om 12 børn under to år, og sådan kan du ikke opbygge en relation til det enkelte barn. Det holder simpelthen ikke, siger hun til jp.dk.

Det er dog ikke kun Lizette Ewald, der har droppet erhvervet. En medlemsundersøgelse fra BUPL viser ifølge jp.dk, at hver femte har overvejet at skifte til en anden branche, mens hver fjerde overvejer at sige op på grund af det psykiske arbejdsmiljø. Og det bekymrer formanden for BUPL, Elisa Bergmann.

- Det, som berører mig mest, er, at pædagogerne ikke oplever, at de har tid til at levere et fagligt forsvarligt arbejde på grund af arbejdspresset. Det chokerer mig faktisk, siger hun til jp.dk.

Stod det til BUPL, blev landets daginstitutioner udstyret med minimumsnormeringer.

Lizette Ewald, der efter opsigelsen valgte at gå hjemme i en periode og efterfølgende flytte med familien til Schweiz i forbindelse med sin mands job, mener også, der skal afsættes flere ressourcer. Men hun mener, der ikke er stor nok opbakning til det.

- Forældre med små børn er som regel hårdt pressede af karriere og dagligdag, og som pædagoger er vi heller ikke gode nok til at sige fra. Vi vil så nødigt svigte, så vi smiler og siger, at Thilde har haft en god dag. Men det holder jo ikke, siger hun til jp.dk.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.