LIVE-TV: Her kan du følge Folketingets afslutnings-debat

Se med når samtlige partileder udfritter statsministeren i Folketinget.
- Det går samlet set den rigtige vej. Der er kommet flere i arbejde. Siden sidste sommer er der skabt 38.000 flere private arbejdspladser. Uden arbejdspladser ingen velstand. Uden velstand ingen velfærd. Så simpel er ligningen, sagde Lars Løkke Rasmussen onsdag ved Folketingets afslutningsdebat.
- Det går samlet set den rigtige vej. Der er kommet flere i arbejde. Siden sidste sommer er der skabt 38.000 flere private arbejdspladser. Uden arbejdspladser ingen velstand. Uden velstand ingen velfærd. Så simpel er ligningen, sagde Lars Løkke Rasmussen onsdag ved Folketingets afslutningsdebat. Foto: Scanpix/arkiv

Onsdag er samles Folketinget til afslutningsdebat inden sommerferien.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) skal svare på spørgsmål fra samtlige partiledere og indleder med sin egen udlægning af den indenrigs- og udenrigspolitiske situation.

Se med her:

Lars Løkke Rasmussens var under sin tale ikke bleg for at erklære regeringen bestået på fire centrale kriterier.

De fire succeskriterier satte han selv op som ny statsminister sidste sommer: Færre på offentlig forsørgelse, færre asylansøgere, flere private job, bedre kernevelfærd.

- På alle fire områder er vi nu - under et år efter - nået et stykke af vejen, siger Lars Løkke Rasmussen under Folketingets afslutningsdebat.

- Det går samlet set den rigtige vej. Der er kommet flere i arbejde. Siden sidste sommer er der skabt 38.000 flere private arbejdspladser. Uden arbejdspladser ingen velstand. Uden velstand ingen velfærd. Så simpel er ligningen, fortsætter statsministeren.

En række oppositionspolitikere, der lytter til statsministerens tale fra deres pladser i folketingssalen, er dog ikke helt enige i statsministerens bedømmelse af regeringens første år.

Flere gør på diverse sociale medier opmærksom på, at Venstre op til valget lovede en "straksopbremsning" af antallet af asylansøgere. Med 21.000 asylansøgere sidste år blev det løfte som bekendt ikke indfriet.

Men man må forstå på Løkke, at situationen havde være endnu værre, hvis han ikke havde været ved roret:

- Sidste år steg antallet af asylansøgere i alle vores nabolande med 100 procent eller mere. I Danmark steg det med omkring 40 procent. For meget, men dog langt mindre end i vores nabolande.

Statsministeren benytter samtidig lejligheden i en fyldt folketingssal til at takke alle de andre otte partier:

- Med jeres hjælp har vi fået noget fra hånden siden valget. Mine ministre og jeg glæder os til at fortsætte samarbejdet for et endnu bedre Danmark, siger han.

- Oppositionen har også fremsat forslag. Nogle af dem har fundet flertal. Det er også demokrati. Men vigtigst af alt har regeringen indgået aftaler med samtlige partier i Folketinget. 38 i alt. Det er rundt regnet én aftale hver tiende dag.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.