Listetyv krænkede kvinde: Politiet søger ung svensker

Politiet er overbevist om, at en svensk mand stod bag et indbrud og overgreb på kvinde på Christianshavn.
21-årige Roberts Eldh står ifølge politiet bag indbrud hos kvinde på Christianshavn. Kvinden blev under indbruddet krænket seksuelt. Nu er han efterlyst. Billedet her er fra 2013.
21-årige Roberts Eldh står ifølge politiet bag indbrud hos kvinde på Christianshavn. Kvinden blev under indbruddet krænket seksuelt. Nu er han efterlyst. Billedet her er fra 2013. Foto: Københavns Politi/free

En kvinde i 60'erne lå og sov i sit hjem på Christianshavn i København, da en listetyv 13. august krænkede hende seksuelt. Nu efterlyser politiet en svensk mand i sagen.

Det drejer sig om den 21-årige Roberts Eldh, som politiets efterforskning nu har udpeget som gerningsmanden.

- Vi er ganske overbevist om, at han er gerningsmanden. Men jeg vil ikke komme nærmere ind på, hvad det er for spor, vi har i sagen, som peger på ham, fortæller politikommissær Bo Hass Jensen til Ritzau.

Politiet har tidligere oplyst, at gerningsmanden trængte ind i kvindens hjem gennem et åbentstående vindue angiveligt med indbrudstyveri for øje.

Kvinden vågnede ved, at manden stod bøjet over hende, hvorefter han krænkede hende seksuelt. Bo Hass Jensen ønsker ikke at oplyse nærmere om, hvad der er sket.

- Det skal han selv have lov til at forklare, når vi får fat på ham, uden at han har kunnet læse om det i pressen først, siger Bo Hass Jensen.

Selv om gerningsmanden formentlig kun havde indbrud for øje, da han trængte ind i lejligheden, så betragter politiet sagen som en kombination af røveri og seksuelt overgreb.

Et tyveri forvandler sig rent juridisk til et røveri, når gerningsmanden anvender vold eller trusler over for sit offer, og det straffes markant hårdere end tyveri.

Bo Hass Jensen oplyser til Ritzau, at Roberts Eldh opholder sig - eller har opholdt sig - ulovligt i Danmark. Han ved dog ikke, om han har forladt landet igen.

- Han har et indrejseforbud i forbindelse med en tidligere dom for kriminalitet, fortæller Bo Hass Jensen.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.