Lisbeth Zornig fik hjælp af FBI: Ville opklare dødsfald

Siden Lisbeth Zornig Andersens bror blev fundet død, har hun tvivlet på politiets efterforskning. Nu har hun fået vished.
Lisbeth Zornig Andersen vidste ikke, at hendes afdøde bror havde forsøgt selvmord otte gange.
Lisbeth Zornig Andersen vidste ikke, at hendes afdøde bror havde forsøgt selvmord otte gange. Foto: Nils Meilvang/Scanpix/arkiv

Det var ikke faldet fra første sal, men mængden af stoffer i kroppen, der tog livet af Lisbeth Zornig Andersens bror, René.

Han blev i 2004 fundet død på græsset foran sin lejlighed. Siden har brorens død naget Lisbeth Zornig. Det skriver BT

I tv-programmet "FBI's Danske Mordmysterier" på Kanal 5 fortalte den tidligere FBI-agent Mark Safarik og hans danske partner, den tidligere efterforsker ved Rejseholdet Jan Jarlbæk, Lisbeth Zornig og Renés datter, Natacha Zornig Friis, at René havde taget livet af sig selv.

- For hverken Jan eller jeg er der nogen tvivl om, at dette var et ulykkeligt forsøg på selvmord. René havde ingen skader, der antydede, at nogen slog ham eller ramte ham med en genstand for at slå ham ud. Han har ingen skader på halsen, som indikerer kvælning. Han har ingen skader, der indikerer, at nogen havde haft fat i ham, sagde Mark Safarik.

Nagende tvivl

En af de ting, som har fået tvivlen til at nage hos Lisbeth Zornig har været, at hendes bror skulle vidne i en større narkosag to dage efter han døde.

En anden ting har været, at hun følte politiets efterforskning af dødsfaldet i 2004 ikke havde været udført grundigt nok.

Det gav Mark Safarik og Jan Jarlbæk Lisbeth Zornig ret i, men konklusionen var, at de mener, at broren tog livet af sig selv.

- Selvmord er kujonagtigt. Jeg synes, det er tarveligt at forlade sin familie på den måde. Men samtidig er jeg glad for, at René ikke oplevede at blive mishandlet. At han ikke blev dræbt, siger Lisbeth Zornig Andersen til BT.

De to efterforskere kunne desuden fortælle, at hendes bror havde forsøgt at begå selvmord otte gange. Det vidste Lisbeth Zornig ikke.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.