Lis rammes af kontanthjælpsloftet: Min søn betaler prisen

Lis Albertsen tager hele vejen fra Nørresundby til Christiansborg med sin 12-årige søn for at demonstrere mod kontanthjælpsloftet.
Henter afspiller ...
Lis Albertsen kan leve med blot at spise hver anden dag. Men hun mener ikke, at kontanthjælpsloftet bør gå ud over hendes søn på 12 år. Foto: Victor Emil Kristensen

På færgen på vej fra Aarhus til Sjællands Odde sidder Lis Albertsen på 53 med sin 12-årige søn. De er begge fra Nørresundby og er på vej til demonstration mod kontanthjælpsloftet på Christiansborg Slotsplads i dag. Lis Albertsens søn skal med, fordi han "vil over og råbe højt", forklarer hun.

- Men jeg synes også, at det er vigtigt at tage ham med, for det er jo ham, som det går ud over. Jeg kan sagtens leve med at spise hver anden dag, men det kan han jo ikke. Han får ingen julegaver. Jeg skal gå rundt resten af livet og have det dårligt med, at jeg er blevet syg, siger Lis Albertsen.

Der er adskillige demonstranter, der har taget bussen fra Frederikshavn mod demonstrationen i København sammen med deres børn. Igen og igen fortæller de, at det i sidste ende er børnene, som det kommer til at gå ud over.

Så da der blev annonceret en demonstration mod kontanthjælpsloftet, kunne Lis Albertsen ikke holde sig væk.

- Man kan ikke bare blive væk fra sådan noget. Jeg er en af de heldige. Jeg mister blot 1.850 kroner om måneden. Der er folk, der mister meget mere, siger Lis Albertsen, der alligevel mener, at endnu flere burde møde op.

Må flytte fra hus og hjem

Et andet emne, der kommer op igen og igen, når snakken falder på kontanthjælpsloftet blandt demonstranterne på færgen, er, hvor mange som frygter, at de må flytte fra hus og hjem som en konsekvens af de nye reformer.

-  Det kan sagtens ende med, at vi må sige vores lejlighed op og bo på gaden. Børn må ikke bo på gaden, så min søn vil komme i familiepleje. Han er meget forstående, men det er da hårdt, når han må gå i sidste års sko, selvom de er for små, siger Lis Albertsen.

Lis Albertsen bliver tydeligt bevæget, når hun taler om de ofre, som hun må gøre over for sin søn. Hun har været på kontanthjælp i otte år på grund af psykiske problemer og problemer med knæet. 

- Jeg bor så billigt, som jeg overhovedet kan, og alligevel fjerner de 1.850 kroner. Så ryger vi på gaden. Det her land kører fuldstændig nedenom og hjem, hvis det her fortsætter. Vi kan måske få hjælp af kommunen, men det sker jo først, når vi allerede står med en papkasse med vores ejendele i hænderne, siger Lis Albertsen.

Avisen.dk er med til Folketingets åbning og demonstration mod kontanthjælpsloftet og sender live hele dagen. Følg med på Facebook, eller se den seneste live-sending nedenfor.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.