Lis efterlyser: Ung kvinde reddede min søster

En ung lyshåret kvinde, der var på vej til Roskilde Festival, kom en 58-årig kvinde til undsætning, da hun væltede i bussen og kom slemt til skade. Nu efterlyses den unge pige som vidne i sagen.
58-årige Pia kom alvorligt til skade, da buschaufføren pludseligt speedede op og hun væltede i bussen. Nu efterlyser søsteren en ung lyshåret pige som vidne i sagen.
58-årige Pia kom alvorligt til skade, da buschaufføren pludseligt speedede op og hun væltede i bussen. Nu efterlyser søsteren en ung lyshåret pige som vidne i sagen. Foto: Privat

Opdatering: Den unge kvinde er blevet fundet og har tirsdag eftermiddag været i kontakt med søsteren til den tilskadekomne, Lis Winther. Lis Winther takker for bevågenheden i sagen.

Hvem ved, hvem den unge lyshårede kvinde, der tirsdag den 30. juni yder førstehjælp til en skadekommen medpassager i bus 8A mod Valby, er?

Omkring klokken 14.30 falder den 58-årige Pia i bussen og kommer slemt til skade. Nu søger hendes søster, Lis Winther, vidner i sagen, så hun kan søge skadeserstatning til søsteren.

Lis Winther er selv med i bussen sammen med deres mor. Hun fortæller desuden, at den unge kvinde bar på en masse tasker og en sovepose og senere oplyser til ambulancereddere, at hun var på vej til Roskilde Festival.

Bussen speeder pludseligt op

- Det sker lige før Valby Station. Vi holder for rødt i et lyskryds og min søster, der står op i bussen, giver slip på den stang, hun holder fast i, da en ung pige med kæmpe oppakning, skal forbi hende, fortæller Pia Winther til Avisen.dk.

Da bussen pludseligt speeder op, da der bliver grønt lys, vælter søsteren.

Mens Pia Winther koncentrerer sig om at få deres mor ud af bussen, hjælper de øvrige passagerer med at få den tilskadekomne søster ud.

Den unge kvinde med oppakningen hjælper til og lægger søsteren i aflåst sideleje på sin sovepose og ringer efter en ambulance.

Hjernerystelse og hukommelsestab

Men den 58-årige Pia er kommet alvorligt til skade. Hun får blandt andet hjernerystelse og hukommelsestab.

Lis Winther når ikke at få fat på den unge piges navn, så nu efterlyser hun hende på Facebook.

I et facebook-opslag, der er blevet delt over 52.000 gange, skriver hun:

”Hej unge dame, der skulle til Roskilde Festival, tirsdag d. 30 juni fra Valby! Jeg/vi behøver din hjælp!!!!”

Lis Winther forklarer, hvad der var sket i bussen og skriver om, hvor alvorligt til skade søsteren kom:

”Hun fik brækket sit kindben, massiv hjernerystelse og har fået total hukommelsestab, som de ikke er sikre på kommer tilbage. Derfor vil jeg søge om skadeserstatning og søger derfor vidner til uheldet. ”

Køreplan der skal passes

Det er endnu ikke lykkes hende at få fat på den unge pige, som hun beskriver som lyshåret og i starten af tyverne.

Alligevel er Lis Winther glad for, at der nu er kommet opmærksomhed på buschaufførers til tider uhensigtsmæssige kørsel.

- Det kan godt være, at de har en køreplan, de skal overholde. Men det skal ikke være på bekostning af andre folks liv og lemmer, siger Lis Winther.

- Og min søster er ikke et særtilfælde. Man ser tit ældre passagerer og børn, der vælter rundt, når de skal af og på busserne, lyder det fra Lis Winther.

Hun mener, at det er et generelt problem, at chaufførerne har så travlt med at komme videre, at de ikke tager hensyn til de ældre passagerer og børn.

Kan ikke genkende sit eget hjem

I dag er Lis Winthers søster stadig påvirket af faldet i bussen.

- Hun har mistet hukommelse. Hun kender ikke tingene i sit hjem og har brug for hjælp, siger Lis Winther og fortsætter:

- Hun plejede at tage sig af vores mor, der lider af alzheimers. Men nu kan hun ikke engang huske, hvordan man sætter en film på videomaskinen, som hun plejede at gøre for vores mor, fortæller Lis Winther. Hun laver nu hver dag mad til søsteren og hjælper hende i bad. Samtidig med hun nu også tager sig af deres mor. Alt sammen mens hun passer sit arbejde ved siden af.

Busselskab: Vi undersøger om chauffør har kørt uforsvarligt

Pressemedarbejder hos busselskabet Arriva Morten Nissum fortæller, at der endnu ikke er fundet vidner i sagen, men at det vil blive undersøgt, om chaufføren har kørt uforsvarligt.

Han fortæller, at man som udgangspunkt ikke skal regne med at få erstatning, hvis man som passager falder i bussen. Samtidig opfordrer han til, at man som passager altid skal huske at holde fast i noget, hvis man står op i bussen. Især når man kører i bus i København, hvor der er risiko for, at bussen laver bratte opbremsninger.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.