Line Baun efter dom: Jeg vil have erstatning fra Aller

Line Baun Danielsen har bedt sin advokat om at se på et erstatningskrav mod Aller.
Foto: Scanpix

Fem tiltalte i Se og Hør-sagen blev torsdag idømt straffe på op til halvandet års fængsel. Flere af dem har da også i vid omfang erkendt, at en it-operatør hos Nets gennem flere år fodrede mediet med oplysninger om kendte og kongeliges brug af kreditkort.

En af dem, der oplevede det på egen krop, var den tidligere tv-vært Line Baun Danielsen.

Ifølge anklagemyndigheden har Se og Hør i flere tilfælde brugt kreditoplysninger til at spore hende. Blandt andet da hun i 2010 var på en hemmelig ferie på Sardinien med sin nye kæreste.

- Der var kyssebilleder og billeder, hvor jeg var ved at skifte bikini. Jeg havde ikke optrådt sådan før, og jeg oplevede det som stærkt krænkende, har Line Baun Danielsen tidligere fortalt til Ritzau om historien og de tilhørende billeder.

Og igen i dag fastslår hun på sin blog linebaundanielsen.dk, at oplevelsen bestemt ikke var rar.

Nu ønsker hun da også at gå videre med sagen - håbet er at få erstatning fra Aller, der står bag Se og Hør.

- Og så har jeg bedt min advokat om at arbejde videre på et erstatningskrav mod Aller. For det var jo dem, alle de tiltalte arbejdede for. Og hvis Aller skal betale 10 millioner til statskassen, så er det vel rimeligt nok, at de mennesker det gik ud over også får noget, fastslår hun i indlægget.

Derudover vil hun ikke kommentere sagen yderligere.

- Blandt andet fordi jeg ikke ved, hvad jeg skal sige. Er jeg bitter, tilfreds, utilfreds, hvordan var det , bør jeg som kendt ikke bare finde mig i det? Det er de samme spørgsmål, jeg vil få for Gud ved hvilken gang. Og siger jeg noget, vil nogen  kalde mig tudefjæs. Holder jeg mund er jeg en krukke. Jeg ved ikke, hvad der er bedst eller værst. Derfor holder jeg bare mund, skriver hun på sin blog.

Se og Hør-sagen

Otte tidligere Se og Hør-medarbejdere og mediehuset Aller har været tiltalt i sagen om Se og Hørs uberettigede brug af personoplysninger:

Torsdag faldt der dom i den sidste del af sagen. De dømte er:

  • Tidligere chefredaktør Henrik Qvortrup - 1 år og tre måneders fængsel. De tre måneder skal afsones, resten er betinget. Han skal desuden aftjene 200 timers samfundstjeneste.
  • Tidligere chefredaktør Kim Henningsen - 1 års betinget fængsel. Han skal aftjene 200 timers samfundstjeneste.
  • Journalisterne Kasper Kopping og Ken B. Rasmussen - Fire måneders betinget fængsel og 100 timers samfundstjeneste.
  • Peter Bo Henriksen, IBM-medarbejder - 1 år og seks måneders fængsel. Hos Peter Bo Henriksen konfiskeres desuden 365.503 kroner.

Som den eneste af de dømte i Se og Hør-sagen har Peter Bo Henriksen valgt at anke dommen på halvandet års fængsel til landsretten. De fire andre dømte har alle taget betænkningstid.

Én af de tiltalte blev frikendt:

  • Udgiverdirektør og fungerende chefredaktør Per Ingdal

To tiltalte og mediehuset Aller har tidligeretilstået deres rolle i sagen og fået deres dom.

  • Aller fik 50 dagbøder á 200.000 kr - en samlet bøde på 10 mio. kr.
  • Jourhavende/Nyhedschef Lise Bondesen fik seks måneders betinget fængsel og 120 timers samfundstjeneste. Lise Bondesen er nu direktør og chefredaktør på Avisen.dk/UgebrevetA4.
  • Redaktionschef Kim Bretov fik seks måneders betinget fængsel og 120 timers samfundstjeneste.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.