Lille østjysk firma har fået million-idé

En lille østjysk virksomhed har taget patent på en ide, der har begejstret den amerikanske hær.
En dansk virksomhed har fået ideen at udvikle solcellesystemer til containere, og det er faldet i amerikanernes smag. Arkivfoto.
En dansk virksomhed har fået ideen at udvikle solcellesystemer til containere, og det er faldet i amerikanernes smag. Arkivfoto. Foto: Colourbox/free

På et kontor i Hundslund ved Odder har en lille virksomhed udviklet en solcelle, der kan blive en stor millionforretning.

Det har vist sig at være en solstråle af en god idé, fortæller P4 Østjylland.

- På et tidspunkt kommer vi på, at det vil være en god ide at lave solcellesystemer til containere, siger direktør i Solar Drive Container Power, Kim Ahrenfeldt til P4 Østjylland.

- Det er, fordi vi ved, at mange containere bruger strøm til køling og forskellige andre ting, siger han.

Og den idé fik gødning af et billede fra Mellemøsten.

- Vi så på et tidspunkt et billede af en olieconvoy, der var på vej ind i Irak. Og den olieconvoy var blevet angrebet af terrorister og sprængt i luften, siger Kim Ahrenfeldt.

Angrebene på brændstofstransporterne gør det meget dyrt at tilføre strøm til de amerikanske militærbasers containterenheder.

- Derfor tænkte vi, at det er et oplagt sted at erstatte brændstoffet med solceller, siger Kim Ahrenfeldt.

Sammen med en salgsvirksomhed forsøgte Kim Ahrenfeldt og hans kollega at sælge ideen ind i USA.

- Og så lykkes det os at komme ind og tale med nogle af de centrale generaler i det amerikanske forsvar, siger Kim Ahrenfeldt.

Den lille østjyske virksomhed har taget patent på ideen, og den amerikanske hær er så positiv, at de lige nu tester solcellerne, og så er den østjyske virksomhed måske ikke så lille længere.

- Hvis det lykkes godt at komme igennem med det her, så snakker vi flere hundrede millioner i hvert fald, fortæller direktøren.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.