Lille ny prins er kommet til verden

Det svenske kongehus emmer af solstrålehistorier i disse dage: Først et royalt bryllup og nu en lille ny prins.
Lørdag ankom prinsesse Madeleine højgravid til sin storebror prins Carl Philips bryllup. Men nu er fødslen veloverstået. Familien har fået en lillebror.
Lørdag ankom prinsesse Madeleine højgravid til sin storebror prins Carl Philips bryllup. Men nu er fødslen veloverstået. Familien har fået en lillebror. Foto: Fredrik Sandberg/AP

Lørdag stod i det royale tegn i Sverige, da prins Carl Philip giftede sig med sin Sofia. Og mandag tager den kongelige familie igen alle overskrifterne.

Prinsesse Madeleine har nemlig født sit andet barn. Det blev ifølge det svenske kongehus en dreng.

Den lille prins kom til verden mandag kl. 13.45 på Danderyds sygehus i Stockholm. Og ifølge hoffets talsmand Svante Lindqvist har både den lille dreng og hans mor det godt.

Prinsen bliver lillebror til prinsesse Leonore, der blev født i New York den 20. februar 2014. Den lille ny er dermed prinsesse Madeleine og hendes mand Chris O'Neills andet barn.

Parret er for nylig flyttet fra New York og hjem til Stockholm, men forleden kom den overraskende nyhed om, at familien i løbet af efteråret igen forlader Sverige. Denne gang til fordel for London.

Den nyfødte prins er kong Carl Gustaf og dronning Silvias tredje barnebarn. Kronprinsesse Victoria og kronprins Daniel har datteren, prinsesse Estelle på tre år.

/ritzau/FOKUS

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.