Ligaspiller fravalgt til landsholdet

Daniel Wass har længe været en profil i den franske liga. Alligevel er han blevet fravalgt til landsholdet.
Daniel Wass er ikke selvskrevet til landsholdet, selvom han længe har været en profil i den franske liga.
Daniel Wass er ikke selvskrevet til landsholdet, selvom han længe har været en profil i den franske liga. Foto: LARS POULSEN/POLFOTO

Trods stor succes og mange mål i den bedste franske fodboldrække på Evians midtbane har Daniel Wass endnu ikke fået et afgørende gennembrud på landsholdet.

Flere gange er den 25-årige altmuligmand blevet fravalgt af Morten Olsen, når landstræneren har udtaget sin trup - begrundelsen har været, at Olsen ser Wass som højreback.

I denne uge har han fået chancen i venskabskampene mod USA og Frankrig.

- Det er ikke sådan, at jeg føler mig overset.

- Morten har mange spillere at vælge imellem, og han skal sammensætte et hold, og bare fordi man gør det godt, så skal man ikke med på landsholdet, siger Daniel Wass.

- Der er andre spillere, der har været bedre på andre positioner, og det har jeg accepteret. Jeg er tilfreds med at være med nu til kampene mod USA og Frankrig, hvor det gælder om at bide mig fast.

- Morten har sagt til mig, at nu er jeg tilbage, at nu handler det om at bide sig fast. Det ved jeg også godt, siger Wass, der onsdag startede inde som højreback i stedet for det syge førstevalg Lars Jacobsen i 3-2-sejren over USA.

Søndag gælder det Frankrig i Saint-Etienne, der ligger blot to en halv timers kørsel fra den succesrige danskers bopæl. Det er en kamp, han meget gerne vil deltage i.

- Det er en rigtig fed kamp. Det bliver mod spillere, som jeg kender til daglig fra den franske liga, siger Wass, der dog må finde sig i, at Lars Jacobsen er blevet frisk.

Den store succes på klubholdet i Evian har betydet, at Daniel Wass er blevet sat i forbindelse med klubber i det næste transfervindue. Han ved dog ikke, hvad der sker til sommer.

- Det er svært at svare på.

- Jeg har en kontrakt med Evian og har otte kampe tilbage. For mig er fokus lige nu på landsholdet, og når jeg er tilbage i klubben, så er det på de sidste otte kampe.

- Forhåbentlig kan jeg få en landsholdsudtagelse igen til kampene i juni. Det går jeg målrettet efter, siger Wass, der gerne ville væk fra Evian sidste sommer, hvor klubben dog krævede for mange penge.

I denne sæson er det blevet til otte ligamål for Wass. Det seneste blev scoret helt tilbage i midten af december, og de sidste par måneder har den danske profil ikke fået fuld spilletid efter udstået karantæne for et rødt kort.

- Det er der mange årsager til, og det synes jeg ikke, at vi skal komme ud af.

Har det noget med din fremtid at gøre?

- Det kan godt være. Der er mange ting i spil, siger Wass.

I søndagens venskabskamp mod Frankrig kan Evian-spilleren få sin landskamp nummer 13.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.