Lidegaard tier om dansk militærbidrag

Udenrigsminister Martin Lidegaard vil ikke kommentere dansk Isil-aktion, før statsministeren har talt.
Lidegaard venter med at kommentere sagen indtil statsministeren har holdt pressemøde kl. 12.30.
Lidegaard venter med at kommentere sagen indtil statsministeren har holdt pressemøde kl. 12.30. Foto: LINDA JOHANSEN/POLFOTO

Mens medierne har travlt med at erfare, at Danmark vil bidrage med seks F16-fly til aktionen mod den voldelige islamistiske gruppe Isil i Irak og Syrien, så vil udenrigsminister Martin Lidegaard (R) ikke kommentere sagen, før statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) fredag klokken 12.30 har præsenteret regeringens holdning.

Det siger Martin Lidegaard på vej ind til møde i Folketingets Europaudvalg, hvor han drøfter EU's udenrigsministermøde i næste uge i Bruxelles.

- Selvfølgelig ved jeg det, men det er statsministeren, der vil fortælle jer det. Statsministeren har indkaldt til pressemøde klokken 12.30. Da tror jeg, I vil få svar på alle de spørgsmål, I har. Men jeg har et udvalg, der venter, så jeg kommer til at løbe, siger Martin Lidegaard.

Han vil ikke kommentere, om aktionen dækkes af beslutningsforslaget, som Folketinget står enstemmigt bag. Forslaget giver humanitær hjælp til de nødstedte i det nordlige Irak og leverer våben og udstyr med et C 130 Hercules militært transportfly.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.