Liberal Alliance vil både forbedre velfærd og sænke skatten

Liberal Alliance er fremme med deres nye kampagne 'Det kan vi gøre bedre, Danmark'. Partiet vil både sænke skatten og forbedre velfærden.
Anders Samuelsen og Liberal Alliance vil slanke det offentlige og øge velfærden.
Anders Samuelsen og Liberal Alliance vil slanke det offentlige og øge velfærden. Foto: Scanpix

Liberal Alliance  er med en ny kampagne med navnet 'Det kan vi gøre bedre, Danmark' klar til at gå i kamp for at forbedre velfærden, samtidig med at de vil sænke skatten, skriver BT.

"Sundhedsvæsenet hænger i laser. Der er ventelister og patienter sover på hospitalsgangene. Børnepasning og ældrepleje skæres ned. Folkeskolen fungerer ikke, som den skal. Indbrud efterforskes ikke af politiet," skriver Anders Samuelsen i annoncen, som blandt andet er indrykket i Berlingske mandag.

Med sloganet 'Mindre bureaukrati. Mere kernevelfærd' lægger Liberal Alliance op til forbedringer i velfærden, samtidig med at partiet vil halvere selskabsskatten og have en maksimal personskat på 40 procent. Det, mener Anders Samuelsen, at afbureaukratisering af den offentlige sektor er opskriften på.

"Der skal skæres ned i det, vi kalder tomt arbejde. Det står i vejen for, at fagligt kompetente mennesker kan udføre deres arbejde. Vi er ikke bange for at sige højt, at man ikke får en ringere offentlig sektor af at skære ned på bureaukratiet og alle de kontrolsystemer, som de ansatte får presset ned over hovedet. Tværtimod får vi en bedre offentlig sektor med et bedre arbejdsmiljø og gladere kunder," siger Anders Samuelsen til bt.dk.

Liberal Alliance vil spare 90 milliarder kroner på det offentlige budget om året ved at skære ned på papirarbejde og registrering i den offentlige sektor.

"Når man slanker den offentlige sektor, så kan man sænke skatten. Når man sænker skatten, så øger man virksomhedernes konkurrenceevne. Og så kommer der flere job," siger Anders Samuelsen.

Slankningen af den offentlige sektor vil ikke ske med fyringer, fortæller Anders Samuelsen.

"Den slankning af den offentlige sektor, som vi lægger op til, vil vi klare gennem naturlig afgang. Hvert eneste år går der mange på pension fra den offentlige sektor. Så man behøver ikke fyre nogen - i modsætning til, hvad den nuværende regering faktisk gør," siger Anders Samuelsen.

Han mener, at det blandt andet er lærere, pædagoger, socialrådgivere og SOSU-assistenter, der skal bruge mindre tid på administrativt arbejde og registreringer.

Kilde: BT.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.