Liberal Alliance: Gør rugemødre lovlige i Danmark

Det skal være lovligt at betale kvinder i Danmark for at være gravide og føde børn for andre, mener Liberal Alliance.
- Det er ikke en menneskeret at få børn, mener socialminister Karen Ellemann (V), der blankt afviser Liberal Alliances forslag om at lovliggøre rugemødre i Danmark. 
- Det er ikke en menneskeret at få børn, mener socialminister Karen Ellemann (V), der blankt afviser Liberal Alliances forslag om at lovliggøre rugemødre i Danmark.  Modelfoto:Scanpix/Arkiv

Liberal Alliance vil lovliggøre brug af rugemødre i Danmark. 

Et stigende antal barnløse par arrangerer i al hemmelighed, at udenlandske kvinder bærer og føder børn til dem mod betaling. 

De såkaldte rugemødre er nemlig ulovlige i Danmark. Og det er også ulovligt at betale for og formidle kontakt til en rugemor. Derfor må de barnløse ty til ulovlige metoder for at få drømmen om børn til at gå i opfyldelse, skriver dr.dk.

LA: Borgere skal ikke rejse til udlandet for ønskebørn

Ofte bliver der brugt hemmelige facebookgrupper og falske profiler i jagten på baby-lykken. 

Men det skal være slut nu, mener Liberal Alliance. 

- Liberal Alliance ser gerne, at vi får nogle forhold for danske borgere, så de kan få en rugemor i Danmark, i stedet for at de skal rejse til USA eller andre lande for at få deres ønskebarn, siger sundhedsordfører May-Britt Buch-Kattrup (LA) til dr.dk.

Ellemann: Ikke en menneskeret at få børn

Men socialminister Karen Ellemann (V) er imod forslaget og mener slet ikke, det kan komme på tale at lovliggøre rugemødre herhjemme. 

Karen Ellemann forklarer, at hun finder brug af rugemødre etisk forkert og er modstander af betalt rugemødreskab. 

- Grundlæggende mener jeg ikke, det er en menneskeret at få et barn. Derfor synes jeg, den danske lovgivning er helt fornuftig, fordi der er et forbud, og det mener jeg, vi skal holde fast i, siger hun til dr.dk.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.