Leo troede, han skulle køre højgravid: Klippede navlestregen i bilen

En taxachauffør fra Haderslev Taxa fik sig mandag en noget anderledes oplevelse opgave.
50-årige Leo fik tidligt mandag morgen en oplevelse, som han aldrig glemmer.
50-årige Leo fik tidligt mandag morgen en oplevelse, som han aldrig glemmer. Privat

Det, der tidligt mandag morgen skulle være en rutine-tur for taxachauffør Leonhard "Leo" Markussen, endte med at blive hans livs mest bevægende og hæsblæsende tur som chauffør hos Haderslev Taxa.

50-årige Leo havde nemlig fået til opgave at hente en højgravid kvinde, som skulle køres til Aabenraa Sygehus for at føde. Men da da han nåede frem til adressen, kom en mand løbende og lagde en dyne på taxaens bagsæde.

Det fortæller Leo til Avisen.dk.

- Det var først da kvinden var på vej ind i taxaen, at det gik op for mig, hvad der var gang i. "Hov, hun bærer jo på barnet" tænkte jeg, fortæller Leo.

Forinden havde en mand på gebrokkent dansk sagt noget om, at kvinden skulle føde. Derefter kom tre mand og en kvinde bærende med den gravide kvinde, som ikke bare skulle føde - hun havde født!

Mor og barn var stadig forbundet med navlestrengen, så det var nok en ambulance, der var behov for. Men Leo traf en hurtig beslutning og valgte at køre.

- Jeg vidste jo ikke, om der var noget galt med barnet, så jeg kørte til, fortæller Leo.

Med i bilen var kvindens mand og hendes veninde, som tog sig af den nybagte mor og den nyfødte, imens tændte Leo katastrofeblinket og skruede op for både fart og varme.

Det tog 10-12 minutter for Leo at køre fra afhentningsstedet i Storegade i Haderslev til Aabenraa Sygehus. Her vidste de intet om, at kvinden og barnet var på vej, men da de så, hvordan det forholdt sig, gik det stærkt.

- De klippede navlestregen og tog moderkagen ud inde i taxaen, fortæller Leo.

Han fortæller også, at da han kørte retur til Haderslev, var meldingen, at mor og barn havde det godt. Hjemme i Haderslev hjalp en kollega med rengøringen af bilen, inden Leo kunne afslutte sin vagt.

- Det var noget af en spøjs oplevelse, siger Leo dagen derpå.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.