Lene Espersen: Jeg er blevet lidt mere rund med tiden

Hun har svært ved at sidde stille uden at blive rastløs. Lene Espersen fylder snart 50 og har masser af energi.
– Jeg har det helt fint med min alder og tænker egentlig ikke så meget over det. Jeg kan mærke, at jeg er blevet lidt mere rund med tiden. Mere overbærende.
– Jeg har det helt fint med min alder og tænker egentlig ikke så meget over det. Jeg kan mærke, at jeg er blevet lidt mere rund med tiden. Mere overbærende. Foto: SCANPIX arkiv

Af Rikke Hast/redigeret af Louise Aarkrog, SØNDAG, Aller Media

Lene Espersen elsker at cykle, løbe og være i gang, og der er masser af energi i kvinden, der sidste år kvittede dansk politik for at blive direktør for brancheorganisationen Danske Ark (Danske Arkitektvirksomheder).

Til efteråret runder hun et skarpt hjørne, men Lene Espersen er på ingen måde aldersforskrækket.

– Jeg har det helt fint med min alder og tænker egentlig ikke så meget over det. Jeg kan mærke, at jeg er blevet lidt mere rund med tiden. Mere overbærende. Jeg passer nok også lidt bedre på mig selv fysisk – jeg er begyndt at cykle lidt mere og løbe lidt mindre for at skåne mine led, og så har jeg flere gange overvejet at begynde at dyrke yoga, fordi det er skånsomt, men også fordi jeg ved, at mit svage punkt er at koble af. Det kan jeg godt have svært ved, og her tror jeg, at yogaen vil kunne tilføre mig noget godt, siger Lene Espersen i et interview med SØNDAG omkring sundhed.

Mette Blomsterberg og hendes mand var igennem to forfærdelige år – men endte med at blive sammen: Læs historien her

Løb er en stor del af hverdagen

Lene Espersen har personligt truffet to valg, når det kommer til hendes sundhed. For det første har hun aldrig røget, da det ikke har harmoneret med hendes liv som sportspige.

– Det andet valg handlede om at begynde at løbe. Efter 1.g kom jeg på skoleophold på en international skole i Canada. Her var der unge fra alle nationaliteter, og det var på mange måder en omvæltning. Der var en fantastisk kantine på skolen, og vi fik rigtig god mad og rigeligt af det. Vi spiste ikke på den måde slik, men der var ofte kage, og resultatet udeblev da heller ikke. Som mange af de andre tog jeg på. En norsk pige, jeg havde mødt på skolen, inspirerede mig til at løbetræne. Det begyndte jeg på for at tabe mig, og så blev jeg ved, siger hun.

For jeg opdagede jo, at jeg fik masser af energi ud af mine anstrengelser, siger Lene Espersen, der har dyrket det at løbe lige siden, og den dag i dag løber tre-fire gange om ugen. Helst tidligt om morgenen, før hun tager på job.

– Om aftenen er det for svært for mig at komme af sted. Der sætter jeg pris på at kunne hygge mig hjemme sammen med familien. Men jeg kan ikke undvære mine løbeture og er nærmest afhængig af den energi og styrke, de giver mig. Desuden sætter jeg pris på den fleksibilitet, der er ved løbetræning. Jeg kan løbe, når jeg har tid og lyst, og det generer mig ikke at løbe, når det er koldt og mørkt, forklarer den energiske direktør.

Merethe Stagetorn: Jeg har ikke spist smør i 30 år! Læs her hvorfor

Rastløsheden melder sig

Lene løber som regel godt seks km. Løber hun i weekenden, kan hun godt finde på at tage en lidt længere tur – omkring ti km. Til efteråret har hun planer om at løbe en halvmaraton, hvilket hun har gjort før, ligesom hun som sin mand, Danny, er aktiv triatlon-udøver.

– Det lyder måske umiddelbart voldsomt, men det består af 900 meter havsvømning, 40 km på cykel og 10 km løb.  Vi er en meget aktiv familie. Jeg er sådan en, der ikke sidder stille ret mange minutter ad gangen. Når vi er i sommerhus, kan jeg sagtens slå mig ned med en god bog på terrassen, men efter en time bliver jeg rastløs, og så skal der helst ske et eller andet, forklarer Lene Espersen.

Se også:

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.