Lektor: Man skammer sig over politikere, der får Danmark til at fremstå fremmedfjendsk

Politikerne får danskerne til at fremstå mere fremmedfjendske, end vi er, skriver lektor i et debatindlæg.
Politikerne får danskerne til at fremstå mere fremmedfjendske, end vi er, Claus Elholm Andersen.
Politikerne får danskerne til at fremstå mere fremmedfjendske, end vi er, Claus Elholm Andersen. Simon Skipper/Scanpix

Midt i flygtningekrisen lyser historier op fra store dele af Europa om uselviskhed, offervilje og hjælpsomhed.

Men fra Danmark er melodien en anden. Her handler det om, "hvem der kan foreslå flest stramninger, som dominerer mediebilledet."

Det mener i hvert fald Claus Elholm Andersen, der er fil.dr. i nordisk litteratur og lektor ved Helsinki Universitet. I et debatindlæg på politiken.dk i dag "skammer han sig over de politikere, der får Danmark til at fremstå som intolerant og fremmedfjendsk."

"Det er en kamp mellem integrationsministeren og Dansk Folkeparti, hvor enhver ansats til altruisme - til at hjælpe og række hånden ud til mennesker i kolossal nød - undertrykkes. Og det er en kamp, der handler om, hvordan vi kan sikre, at så få flygtninge som muligt kommer til landet, idet integrationsministeren, i stedet for at leve op til sit ansvar som minister, spilder sin tid på en reklamekampagne, som alene er symbolpolitik i sin værste form," skriver han.

Politikerne har ikke folket med sig

Den omtalte politik er ifølge lektoren ikke repræsentativ for de fleste danskeres holdninger. Han henviser til nylige undersøgelser, der viser, at danskerne er mere tolerante og imødekommende over for flygtninge og indvandrere i dag end nogensinde tidligere.

Det får Claus Elholm Andersen til at konkludere, at flere politikere er gået skævt af befolkningen.

"Det er i virkeligheden det, der er det mest sørgelige: at de partier, der hævder at tale på folkets vegne, slet ikke har folket med sig. For vi er mange, der gerne vil hjælpe. Men desværre vil vores politikere ikke lade os gøre det."

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.