Lej et værelse ud til en flygtning og hjælp integrationen på vej

Den lavere integrationsydelse, der vedtages i Folketinget i dag, gør det afgørende at finde billig indkvartering til flygtninge. En løsning er, at private lejer værelser ud, lyder det fra flere kommuner. Den løsning rummer flere fordele.
En frivillig indsats er afgørende for integrationen, og flere kommuner søger danskere, der vil udleje værelser. Billedet her er fra Løgstrup, hvor man hejste flaget, da otte flygtninge ankom.
En frivillig indsats er afgørende for integrationen, og flere kommuner søger danskere, der vil udleje værelser. Billedet her er fra Løgstrup, hvor man hejste flaget, da otte flygtninge ankom. Foto: Morten Pedersen

180 kroner om dagen til alle udgifter inklusive husleje. Det er det beløb, en enlig flygtning må klare sig for efter den 1. september i år.

Indførelsen af den lavere integrationsydelse, der vedtages i Folketinget i dag, gør det helt nødvendigt at finde billige boliger til flygtninge. En af løsningerne er, at flere private lejer værelser ud. Sådan lyder meldingen fra flere kommuner, der i disse uger går i gang med at skaffe ledige værelser til flygtninge.

Det skriver Kristeligt Dagblad.

Aarhus Kommune skal i løbet af 2015 modtage 500 flygtninge. Kommunen har netop vedtaget at ansætte en medarbejder, der skal arbejde med indkvartering af flygtninge i private hjem. Samtidig vil kommunen indrykke annoncer, der opfordrer aarhusianerne til at leje værelser ud.

"Med de rådighedsbeløb, en flygtning har, kan vi ikke finde permanente boliger til flygtninge i Aarhus. Der vil derfor blive brug for en eller anden form for goodwill hos private, som ønsker at bidrage til integration ved at leje værelser ud. Det er en midlertidig lappeløsning, men en af de bedre lappeløsninger, fordi den private indkvartering kan styrke flygtninges danskkundskaber og på den måde give et integrationsmæssigt boost," siger rådmand Thomas Medom (SF) fra Aarhus Kommune.

Ifølge chefkonsulent Birger Mortensen fra Kommunernes Landsforening er der endnu ikke noget samlet overblik over de kommunale forsøg på at skaffe privat indkvartering.

"Men der er ingen tvivl om, at den private værelsesudlejning kan være en del af paletten i forhold til at skaffe boliger," siger Birger Mortensen.

Læs hele historien i Kristeligt Dagblad eller på k.dk

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.