Lego vil bruge en milliard på bæredygtighed

Lego-koncernen investerer kraftigt i at finde nye og mere miljøvenlige materialer til legetøjsproduktionen.
Lego producerede sidste år mere end 60 milliarder plastikklodser.
Lego producerede sidste år mere end 60 milliarder plastikklodser. Foto: Palle Peter Skov / Pressfoto Lego/PALLE PETER SKOV

Lego vil ikke længere nøjes med at gøre børnene glade. Nu skal jordkloden også have det bedre.

Derfor har legetøjskoncernen fra Billund besluttet sig for at bruge en milliard kroner i jagten på mere bæredygtige materialer.

Penge skal bruges på et forsknings- og videnscenter med mere end 100 ansatte, der skal finde og udvikle materialer, der belaster miljøet så lidt som muligt.

- Dette er et stort skridt for Lego Group på vores vej mod at indfri vores 2030-ambition om bæredygtige materialer.

- Vi har allerede taget vigtige skridt for at reducere vores CO2-fodaftryk og påvirke planeten positivt ved at reducere pakkestørrelser, introducere FSC-certificeret indpakning og igennem vores investering i en havvindmøllepark.

- Nu styrker vi vores fokus på materialer, siger administrerende direktør Jørgen Vig Knudstorp.

Det nye center skal ligge ved Lego-hovedkvarteret i Billund. Det skal stå færdig senest i 2016, og målet er foruden at have egne specialister ansat også at indgå partnerskaber med eksterne interessenter og eksperter.

Lego producerede sidste år mere end 60 milliarder plastikklodser, og derfor er der en stor miljøgevinst at hente, hvis man kan introducere nye materialer i produktionen.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.