Lego holder minifest for dronningefødselar

Legoland i England fejrer dronning Elizabeths 90-års fødselsdag med en miniature-gadefest bygget af 30.000 plastikklodser.
Det har taget 650 timer at bygge en miniatureudgave af den gadefest, som dronning Elizabeth afholder i weekenden i anledningen af sin 90-års fødselsdag.
Det har taget 650 timer at bygge en miniatureudgave af den gadefest, som dronning Elizabeth afholder i weekenden i anledningen af sin 90-års fødselsdag. Foto: Steve Parsons/AP

I weekenden fejres dronning Elizabeths 90-års fødselsdag med alt fra en vinkeseance fra balkonen af Buckingham Palace til "Patron's Lunch" i parken ved siden af slottet, hvor 10.000 gæster er inviteret til frokost.

Og mangler fødselaren inspiration til, hvordan festen skal udforme sig, har Legoland i byen Windsor ved hjælp af 30.000 Lego-klodser nu givet deres bud på en royal fejring. Det skriver The Telegraph.

I forlystelsesparken udstiller de nemlig en model af en gadefest ved Buckingham Palace, præcis som der er planlagt den 12. juni i London.

Der er både kongelige familiemedlemmer og dronningens hunde med til plastikfesten, mens regentens krone er dekoreret med 48 ægte og meget små diamanter. Fejringen har taget ikke mindre end 650 timer at bygge.

Selve slottet, som miniaturefesten bliver holdt ved, har krævet flere klodser end festen selv. Her er der nemlig brugt hele 35.000 klodser.

Det engelske Legolands fejring varer helt til november måned, hvor udstillingen igen tages ned.

Se billedet af gadefesten her.

/ritzau/FOKUS

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.