Lego-arving sælger overdådig lejlighed

Anders Kirk Johansen har solgt 310 kvadratmeter luksus på Sankt Annæ Plads. Med i prisen er blandt andet et herreværelse med pejs.
Anders Kirk Johansen har netop solgt sin luksuslejlighed her på Sankt Annæ Plads i København.
Anders Kirk Johansen har netop solgt sin luksuslejlighed her på Sankt Annæ Plads i København. Foto: Boliga

Lego-arvingen Anders Kirk Johansen har solgt sin palælejlighed på Sankt Annæ Plads i København.

Og selvom salget af den 310 kvadratmeter store tredjesals-lejlighed endnu ikke er tinglyst, er der noget, der tyder på, at handlen maser sig ind blandt de ti dyreste lejligheder, der er solgt i år, skriver boligsiden Boliga.

Anders Kirk Johansen købte i 2011 lejligheden for 11 millioner kroner, og da han i starten af maj udbød lejligheden til salg, var det til en pris på 14,9 millioner kroner.

Ejendomsmægleren bag salget, James Iuel-Brockdorff, bekræfter handlen over for Boliga, men har ikke yderligere kommentarer.

Liebhaveri med højt til loftet

Til den høje pris er det da heller ikke det rene plastic-hjem, den nye køber kan se frem til at rykke ind i på en af Københavns mest eksklusive adresser.

Ifølge ejendomsmæglerens salgsannonce er der nemlig tale om en klassisk herskabelig lejlighed med 10 værelser. Tre af dem ligger en suite, og så findes der blandt andet også et herreværelse med pejs.

Den nye køber behøver heller ikke at frygte, at der ikke bliver plads til lysekronerne i spisestuen. Ifølge salgsopstillingen er der nemlig god plads til de funklende prismer i de højloftede stuer.

Anden gang på markedet

Det er anden gang, at Lego-arvingen, der er nevø til Kjeld Kirk Kristiansen, prøver at få luksus-lejligheden nær Nyhavn solgt.

Allerede efter fire måneder med nøglerne i hånden valgte Anders Kirk Johansen at udbyde lejligheden for 12,2 millioner kroner. Den gang lykkedes det dog ikke at få palæ-lejligheden solgt.

Flere ejendomme

Foruden den nu solgte lejlighed på Sankt Annæ Plads ejer Anders Kirk Johansen blandt andet også den tidligere canadiske ambassade på Dag Hammarskjölds Allé på Østerbro i København. Den købte han i 2011 for 38 millioner kroner.

Desuden ejer han Rohden Gods ved Vejle. Det købte han for 77 millioner kroner i 2003, oplyser Boliga.

Medina og de dyreste lejligheder

For bare et par uge siden var divaen Medinas lejlighed på Islands Brygge i København blandt de dyreste lejligheder i landet. Men hun har dumpet prisen igen, så lejligheden nu er udbudt til 14,9 millioner kroner.

Her kan du se en liste over de lejligheder, der i øjeblikket er udbudt til salg til priser på 15 millioner og derover.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.