Legendarisk sportskommentator stopper på TV 2

Flemming Toft takker af 1. marts.
- Det har været en svær beslutning, meget svær, og den har været længe undervejs, siger Flemming Toft til tv2.dk.
- Det har været en svær beslutning, meget svær, og den har været længe undervejs, siger Flemming Toft til tv2.dk. SCANPIX arkiv

Det er hutteli-slut med Flemming Toft. 1. marts fløjter han af som kommentator for TV 2. Det skriver stationen selv på sin hjemmeside.

Flemming Toft har haft en lang og glorværdig karriere i dansk sportsjournalistik, hvor han de seneste mange år som kommentator i dén grad har talt sig ind i danskernes kollektive bevidsthed sammen med de sportsbegivenheder, han har kommenteret.

Mest kendt er han nok for det legendariske 'Hut-li-hut', som en eksalteret Toft udbrød under EM-finalen i fodbold 1992, hvor Danmark vandt over Tyskland.

- Det har været en svær beslutning, meget svær, og den har været længe undervejs, siger Flemming Toft til tv2.dk.

Han synes alligevel, at tiden er rigtig til at sige farvel. Den nye sportskanal TV 2 SPORT er skubbet i gang, og han føler, der nu er plads til nye udfordringer.

Det første, Flemming Toft vil kaste sig over, er en bog om og med Ulrik Wilbek.

Kort om Toft

 

Flemming Toft er født i 1948 og uddannet journalist med speciale i udenrigspolitik, men sportsjournalistikken blev hans karriere.

Udover arbejdet som kommentator på tv har han skrevet en række bøger. Bl.a. 'Fodboldens Hvem-Hvad-Hvor', 'Triumfen', en samtalebog med Jørgen Leth og Rolf Sørensen og ikke mindst 'Europamestrene' om dengang, Danmark vandt EM i fodbold i 1992.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.