Legendarisk DR-vært til prins Henrik: Du klynker

Forfatter og journalist Peter Olesen finder det tankevækkende at se på, hvad folk øverst i samfundet tumler med set i lyset af langt alvorligere problemer i samfundet.
"Tænk at være fyldt 81 år og stadig have som største problem, hvordan man tituleres," skriver Peter Olesen
"Tænk at være fyldt 81 år og stadig have som største problem, hvordan man tituleres," skriver Peter Olesen Foto: Scanpix arkiv

"Man ved dårligt, om man skal græde eller le"

Sådan skriver forfatter, journalist og tidligere vært på TV-Avisen Peter Olesen i Kristeligt Dagblads faste klumme, Refleksion.

Han refererer til Prins Henriks klynkeri over ikke at blive tituleret som konge, eller i det mindste kongegemal.

"Tænk at være fyldt 81 år og stadig have som største problem, hvordan man tituleres. Tænk at være kommet til dette lille smørhul af et land for snart 50 år siden og her kun have mødt røde løbere og buk og nej og så alligevel langtfra være tilfreds. Så har man virkelig store problemer".

Peter Olesen finder det tankevækkende at se på, hvad folk øverst i samfundet tumler med set i lyset af langt alvorligere problemer som flygtningestrømme, terror skoleskyderier med videre.

Prins Henrik har fået sit eget hof og egen hofchef. Han får egen apanage og lever et liv i stor luksus med blandt andet lystyacht og jagtområder. Alligevel klynker han, skriver forfatteren.

Messerschmidt har evigt ondt af sig selv

Peter Olesen finder endnu et eksempel frem på klynkeri og dobbeltmoral i samfundets øverste lag, nemlig Stemmeslugeren for Dansk Folkeparti, Morten Messerschmidt.

Det er sagen om skødesløs brug af EU-fondsmidler, som DF-politikeren selv er formand for, der får Peter Olsen til at ryste på hovedet. Den har udviklet sig helt grotesk, mener han.

"Den unge mand er tidligere flere gange kommet for skade at forlange alle andre papirer lagt synligt frem i enhver sag med betændt politisk potentiale, men når det pludselig kunne komme til at gælde storstemmeslugeren selv, så er det en helt anden sag".

Morten Messerschmidt har evigt ondt af sig selv, skriver forfatteren og placerer dermed DF'eren og Prinsgemalen i samme båd.

"De har virkelig problemer at slås med - med al den ynk på første klasse," slutter han.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.